Kronprinsesse Victoria:

Kronprinsesse Victorias regelbrudd - gjentok feilen

Det finnes mange regler å forholde seg til for de kongelige, men noen regler virker å være mindre viktige å følge enn andre. Nå avsløres et regelbrudd som stadig gjentas i den svenske kongefamilien.

2018: Her er kronprinsesse Victoria avbildet under Nobel-prisutdelingen i 2018. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / NTB
2018: Her er kronprinsesse Victoria avbildet under Nobel-prisutdelingen i 2018. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Den siste tiden har det skjedd mye i den svenske kongefamilien. Det startet med at kong Carl Gustaf (75) og dronning Silvia (78) testet positivt for corona og ble nødt til å isolere seg på Drottningholms slott.

Men etter noen dager i karantene ble det turbulent utenfor det kongelige palasset. Noen inntrengere hadde brutt seg inn på området og det endte med en stor politiaksjon.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Etter dette viste det seg at også kronprinsesse Victoria (44) og prins Daniel (48) hadde testet positivt for viruset - for andre gang. I mars 2021 ble de coronasmitet for første gang og måtte holde seg inne.

Heldigvis ser det ut til at prins Carl Philip (42) og familien og prinsesse Madeleine (39) og familien har sluppet unna. Dette til tross for at de alle tilbrakte tid sammen og møttes i julen.

Fikk komme hjem

Prinsesse Madeleine har vært gift med forretningsmannen Chris O' Neill (47) i nesten åtte år, og sammen har de barna prinsesse Leonore (7), prins Nicholas (6) og prinsesse Adrienne (3).

Familien bor til daglig i Miami, men på grunn av pandemien hadde de ikke møtt den svenske kongefamilien på lang tid.

UVANLIG: Prinsesse Madeleine og familien var tilbake i Sverige, og viste seg fra en sjelden side i forbindelse med en svensk juletre-tradisjon. Video: Swedish Press Agency Vis mer

Derfor var det en stor glede da det svenske hoffet kunne meddele at prinsesse Madeleine og familien kom hjem til jul. Dette var gode nyheter for alle, spesielt for vennene prinsesse Estelle (9) og prinsesse Leonore.

En annen som trolig også ble glad for Madeleines hjemkomst er kronprinsesse Victoria. Hun er kjent for å være svært familiekjær og trives best når hun kan ha alle familiemedlemmene rundt seg.

Avsløringen om kronprinsessens regelbrudd

Selv om det ikke har vært noen større arrangementer eller begivenheter for de kongelige i nyere tid, har vi flere ganger sett dem bære Serafimerordenen til sine vakre kjoler.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sa svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

Men nå avsløres et regelbrudd som både kronprinsesse Victoria, prinsesse Madeleine og dronning Silvia har brutt.

Det var Aftonbladets hoffreporter Jenny Alexandersson som gjorde folk oppmerksomme på regelbruddet.

«Ifølge eksperter skal man ikke bære Serafimerordenen på naken hud slik kronprinsessen gjør her. Men alle prinsessene, til og med dronningen, har brutt den regelen flere ganger i løpet av årene, så det ser ikke ut til å være så nøye med det», fastslår hun, og avslører trikset for å holde båndet på plass:

«For at ordensbåndet ikke skal flagre rundt over kjolen er det et smart triks du kan se på ryggen til Victoria. Du fester båndet med en liten sølje i kjolestoffet, og da sitter båndet godt under en middag og mingling. Foran er den også festet til stroppen med en brosje».

Denne saken ble først publisert hos svenske Hänt.

UT PÅ TUR: I anledning prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag deler kongehuset en ny video av familien på skitur. Video: Kongehuset Vis mer

LES OGSÅ: Dette visste du ikke om prinsessen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer