STRÅLER AV LYKKE: Kronprinsesse Victoria avbildet i dag, på samme dagen hun annonserte sin graviditet.  Foto: All Over Press
STRÅLER AV LYKKE: Kronprinsesse Victoria avbildet i dag, på samme dagen hun annonserte sin graviditet. Foto: All Over Press Vis mer

Kronprinsesse Victoria er gravid

- Jeg har masse å se fram til, sier hun.

Publisert
Se flere bilder fra kronprinsesse Victorias liv nederst i artikkelen!

SEHER.NO:   Det svenske hoffet bekrefter onsdag på sin hjemmeside at kronprinsesse Victoria av Sverige venter barn med sin ektemann, prins Daniel.

- Jeg har mye å se fram til i høst, sier kronprinsessen til avisen Aftonbladet.

Ifølge informasjonssjefen til det svenske hoffet, Bertil Ternert, står det bra til med den kommende moren.

- Alle har det bra. Barnet skal fødes i mars 2012. Alle i familien gleder seg over denne beskjeden, sier han ifølge Aftonbladet.

Første barnebarn
Kronprinsesse Victoria giftet seg med sin Daniel Westling 19. juni 2010, etter at de to hadde vært sammen siden 2002.

Den kommende babyen blir det første barnebarnet for Victorias foreldre, dronning Silvia og kong Carl Gustaf.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel skal selv ha bestemt å avsløre den glade nyheten onsdag.

Ifølge Aftonbladet har kronprinsesse Victoria ingen planer om å avlyse noen av sine offisielle oppdrag som følge av graviditeten.

- Styrker monarkiet i Sverige

Hoffekspert Kjell Arne Totland er ikke i tvil om at den kongelige graviditeten vil styrke det svenske monarkiet, etter at boken «Carl Gustaf XVI - den motvillige monarken» i flere måneder har skapt skandaleoverskrifter om den svenske kongen, på grunn av sine påstander om hans angivelige tidligere ville festliv.

- Dette er fantastisk hyggelige nyheter. Victoria og Daniel har ikke lagt skjul på at de ønsker seg dette, og lekestuen står allerede klar i deres nye hjem. Ekstra gledelig er dette, fordi noen utenlandske medier har spekulert i at hun ville få vansker med å få barn, på grunn av hennes tidligere spiseforstyrrelser.

- Jeg er ikke i tvil om at dette vil styrke det svenske monarkiet. Det har vi sett hver gang det dreier seg om bryllup, fødsel eller andre slike anledninger, sier Totland til Seher.no.

Vennene jubler
Nyheten skal ha blitt møtt med jubel også i Victoria og Daniels nærmeste vennekrets.

- Vi er utrolig glade på deres vegne. Det er veldig moro for dem, sier Peder Dinkelspiel som er en av prins Daniels beste venner og som er gift med prinsesse Victorias venninne Caroline Dinkelspiel.

Også det norske kongehuset er begeistret over nyheten om kronprinsesseparets lykkelige omstendigheter.

- Dette er kjempehyggelige nyheter, sier kong Harald til VG Nett onsdag ettermiddag.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  Danskeprinsene ligger langt foran vennene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer