Kronprinsesse Victoria ble brått syk

Meldte avbud i siste liten, men prins Daniel steppet inn som Mette-Marits følge.

STOLT: Petter Stordalen er også på plass, og er selvfølgelig stolt av sine kones enorme engasjement og hva hun har fått til med konferansen.  Foto: Anders Johan Stavseng
STOLT: Petter Stordalen er også på plass, og er selvfølgelig stolt av sine kones enorme engasjement og hva hun har fått til med konferansen. Foto: Anders Johan Stavseng Vis mer
LEDER SHOWET: NRK-profil Anne Lindmo er dagens konfransier.  Foto: Anders Johan Stavseng
LEDER SHOWET: NRK-profil Anne Lindmo er dagens konfransier. Foto: Anders Johan Stavseng Vis mer

SEOGHØR.NO: I dag var det duket for kronprinsessetreff i Stockholm, da både kronprinsesse Mette-Marit og kronprinsesse Victoria skulle kaste glans over Gunhild Stordalens EAT Stockhom Forum.

- Det er en stor ære for oss at både kronprinsesse Victoria og kronprinsesse Mette-Marit vil være til stede under åpningen av forumet. Sammenhengene mellom helse og klima kommer nå for fullt i internasjonale fora. Det er svært positivt at både den norske og den svenske kronprinsessen ønsker å bidra til å sette fokus på dette. Noen av verdens fremste eksperter kommer til Forumet for å bidra til økt kunnskap om disse komplekse sammenhengene, sier initiativtaker og leder Stordalen i en pressemelding.

Den svenske kronprinsessen har imidlertid meldt avbud i siste liten på grunn av sykdom. Mette-Marit blir likevel ikke helt uten kongelig selskap. Victorias ektemann, prins Daniel, steppet nemlig galant inn for sin syke kone.

Daniel og Mette-Marit kom i samlet tropp, og prinsen geleidet den norske kronprinsessen på en ekte gentlemans vis til inngangen. Der sto Gunhild Strodalen og tok imot de to - og kronprinsessen ble møtt med et varmt velkommen og en god klem.

De kongelige gjestene er dessuten i godt selskap med en rekke andre celebriteter. Gunhild Stordalen har samlet sammen en imponerende samling kjente navn fra hele verden, som alle skal være med å debattere sammenhengen mellom klima og helse, med særlig vekt på hva som skal til for å sikre en sunn og bærekraftig matindustri.

USAs tidligere president Bill Clinton er et av dagens trekkplaster. Ifølge initiativtager Gunhild Stordalen har han skjønt viktigheten av denne debatten:

- Dette har Bill Clinton skjønt. Han har forstått at vi blir hva vi spiser, og at planeten blir påvirket av det vi spiser. Bill har også sin egen historie. Etter at han fikk hjerteproblemer har han lagt om livsstilen, blitt veganer og gått ned i vekt. Nå ser han sunnere og friskere ut enn på lenge, sier hun til Dagbladet Magasinet.

Det er et stort sikkerhetopplegg rundt det celebre arrangementet, og Clinton vil bli smuglet inn bakveien.

En rekke norske kjendiser er også til stede. Der i blant Anne Lindmo, Guri Schanke, Arthur Buchardt og Erling Kagge.

LES OGSÅ: Märthas video vekker oppsikt