Mette-Marit sykmeldt:

Kronprinsesse Mette-Marit sykmeldt

Skal gjennomgå et mindre kirurgisk inngrep.

Kronprinsesse Mette-Marit sykmeldt
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Kronprinsesse Mette-Marit (44) er blitt sykmeldt. Det fremgår i en pressemelding fra Kongehuset torsdag ettermiddag.

«Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen har i noen tid hatt helseproblemer og vil førstkommende mandag gjennomgå et mindre kirurgisk inngrep. Det medfører at Kronprinsessen vil være sykmeldt fram til påske», heter det i pressemeldingen.

Assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gj. Gjeruldsen, vil ikke si noe om hva det kirurgiske inngrepet handler om.

- Jeg har ingen flere opplysninger enn det som står i pressemeldingen, sier han til Se og Hør.

Avlyser reise

Kronprinsessen skulle egentlig reise til den tyske byen Leipzig på lørdag, men etter råd fra legen er den planlagte reisen blitt avlyst.

Mette-Marit skulle opprinnelig besøke bokmessen i Leipzig den 17. mars, for å bidra til økt oppmerksomhet om norsk litteratur i Tyskland.

Under bokmessen skulle kronprinsessen blant annet ha en fjernsynsoverført samtale med forfatteren Maja Lunde om hennes seneste bok «Blå». Mette-Marit skulle også vært til stede ved et arrangement for tyske bokhandlere.

Pressemeldingen kommer ikke nærmere inn på hva slags helseproblemer det er snakk om, men i november ble det kjent at kronprinsessen hadde blitt diagnostisert med krystallsyken.

Har krystallsyke

Da kronprinsessens diagnose ble kjent i slutten av november, avlyste hun dessuten en reise til Tromsø.

Få dager senere var hun imidlertid tilbake på jobb, under en markering i Universitetets aula i Oslo. Anledningen var markeringen av at det i fjor var 75 år siden D/S Donau forlot Oslo med 529 jøder fra Norge om bord.

Da Se og Hør møtte kronprinsessen i forkant av markeringen, ønsket hun ikke å kommentere sin egen helsetilstand.

Før jul gjestet Mette-Marit radioprogrammet «P3morgen», og den gang fortalte hun åpent om hvordan hun først opplevde krystallsyken.

- Jeg satt i et møte med Haakon og svigermor og svigerfar og flere fra ledergruppa vår, også snudde jeg hodet raskt og da var det akkurat som om hele verden begynte å bevege seg, fortalte hun, og la til at hun trodde hun kanskje hadde kommet tidlig i overgangsalderen.

I etterkant av det åpenhjertige radiointervjuet, skapte kronprinsessen for øvrig overskrifter verden over.

Spesielt var det sammenligningen hennes mellom krystallsyken og overgangsalderen som fikk oppmerksomhet.

Saken fortsetter nedenfor.

SKAPTE OVERSKRIFTER: Mette-Marits intervju om krystallsyken fant veien til blant annet People, Hello! Magazine, New York Daily News og Daily Mail. Foto: Faksimiler fra nettstedene
SKAPTE OVERSKRIFTER: Mette-Marits intervju om krystallsyken fant veien til blant annet People, Hello! Magazine, New York Daily News og Daily Mail. Foto: Faksimiler fra nettstedene Vis mer

Flere helseproblemer

Også flere ganger tidligere har kronprinsessens program blitt påvirket av sykdom.

I desember 2016 skulle hun egentlig til New York, for å delta på UNDPs 50-årsjubileum. På grunn av en lungebetennelse ble hun imidlertid frarådet fra å reise.

Høsten 2015 skulle kronprinsessen delta på en reise til Brasil sammen med kronprins Haakon (44), men ble frarådet av legen sin å reise på grunn av gjentatte luftveisinfeksjoner.

Høsten 2013 ble kronprinsesse Mette-Marit sykmeldt på grunn av prolaps i nakken, etter å ha slitt med nakken tidligere.

SEX OG SAMFUNN: Kronprinsesse Mette-Marit besøkte helsestasjonen «Sex og samfunn» i Oslo. Hun ønsket å lære mer om ungdom i dag, og deres seksuelle utfordringer. Video: Nicolai Delebekk / Endre Vellene. Vis mer

I november 2013 ble kronprinsessen operert for nakkeprolapsen. Etter at hun ble skrevet ut fra sykehuset, gikk hun rehabiliterende turer i skogen sammen med kronprinsen.

I 2002 pådro hun seg også en lungebetennelse, etter å ha slitt med influensa siden hun var på besøk i Salt Lake City i forbindelse med vinter-OL. I 2005 måtte hun avlyse en opptreden på grunn av lavt blodtrykk.

LES OGSÅ: Mette-Marit overrasket på venninnens Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer