Kronprinsesse Mette-Marit må opereres

- Ut fra medisinske årsaker anbefaler legene at inngrepet utføres så raskt som mulig.

OPERERES: Kronprinsesse Mette-Marit må opereres for nakkeprolapsen.  Foto: Stella Pictures
OPERERES: Kronprinsesse Mette-Marit må opereres for nakkeprolapsen. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: - Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen skal gjennomgå et kirurgisk inngrep i nakken. Inngrepet innebærer fjerning av nakkeprolaps og avlastning av nervestrukturer, heter det i en pressemelding fra slottet.

Det har vært en travel høst for kronprinsesse Mette-Marit (40). De siste månedene har hun vært i Paris, hatt en rekke oppdrag i Oslo, vært på en tre dagers hektisk fylkestur i Vest-Agder og ikke minst hatt et hardt ukeprogram i New York.

Kronprinsessen ble tvunget til å kaste inn håndkleet på grunn av sterke smerter etter nakkeprolapsen 21. oktober, og avlyste alle offisielle oppdrag mens hun var sykemeldt. Seinere ble sykemeldingen utvidet med seks til åtte uker.

- Ut fra medisinske årsaker anbefaler legene at inngrepet utføres så raskt som mulig, og Kronprinsessen vil derfor bli operert på Rikshospitalet i Oslo denne uken.

Kronprinsessen vil ligge på sykehus noen dager.

- Etter inngrepet skal Kronprinsessen ha ro, før hun starter med et opptreningsprogram. Det er for tidlig å si om det kirurgiske inngrepet vil forlenge Kronprinsessens sykefravær.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen vil derfor avlyse sitt planlagte besøk til Atlanta i USA. Kronprinsen skulle holdt avslutningstale i Atlanta torsdag.

- En akutt nakkeprolaps kan gjøre fryktelig vondt i nakke og armer, og i verste fall kan man få lammelser av muskulatur i armen, uttalte leder Jakob Lothe i Norsk Kiropraktorforening til Se og Hør tidligere.

– Tre måneder med ro, hvile og oppfølging er vanlig, og opp mot ett år. Holdning spiller en stor rolle, og stress. Hektiske dager gir økt spenningsgrad i muskulaturen, og hun er avhengig av ro og hvile. De fleste blir da bra av seg selv, men det er heller ikke uvanlig å måtte operere, sa  André Bolstad ved Oslo Ryggklinikk til Se og Hør, da sykemeldingen ble kjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer