OPERERES: Kronprinsesse Mette-Marit må opereres for nakkeprolapsen.  Foto: Stella Pictures
OPERERES: Kronprinsesse Mette-Marit må opereres for nakkeprolapsen. Foto: Stella PicturesVis mer

Kronprinsesse Mette-Marit må opereres

- Ut fra medisinske årsaker anbefaler legene at inngrepet utføres så raskt som mulig.

SEOGHØR.NO: - Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen skal gjennomgå et kirurgisk inngrep i nakken. Inngrepet innebærer fjerning av nakkeprolaps og avlastning av nervestrukturer, heter det i en pressemelding fra slottet.

Det har vært en travel høst for kronprinsesse Mette-Marit (40). De siste månedene har hun vært i Paris, hatt en rekke oppdrag i Oslo, vært på en tre dagers hektisk fylkestur i Vest-Agder og ikke minst hatt et hardt ukeprogram i New York.

Kronprinsessen ble tvunget til å kaste inn håndkleet på grunn av sterke smerter etter nakkeprolapsen 21. oktober, og avlyste alle offisielle oppdrag mens hun var sykemeldt. Seinere ble sykemeldingen utvidet med seks til åtte uker.

- Ut fra medisinske årsaker anbefaler legene at inngrepet utføres så raskt som mulig, og Kronprinsessen vil derfor bli operert på Rikshospitalet i Oslo denne uken.

Kronprinsessen vil ligge på sykehus noen dager.

- Etter inngrepet skal Kronprinsessen ha ro, før hun starter med et opptreningsprogram. Det er for tidlig å si om det kirurgiske inngrepet vil forlenge Kronprinsessens sykefravær.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen vil derfor avlyse sitt planlagte besøk til Atlanta i USA. Kronprinsen skulle holdt avslutningstale i Atlanta torsdag.

- En akutt nakkeprolaps kan gjøre fryktelig vondt i nakke og armer, og i verste fall kan man få lammelser av muskulatur i armen, uttalte leder Jakob Lothe i Norsk Kiropraktorforening til Se og Hør tidligere.

– Tre måneder med ro, hvile og oppfølging er vanlig, og opp mot ett år. Holdning spiller en stor rolle, og stress. Hektiske dager gir økt spenningsgrad i muskulaturen, og hun er avhengig av ro og hvile. De fleste blir da bra av seg selv, men det er heller ikke uvanlig å måtte operere, sa  André Bolstad ved Oslo Ryggklinikk til Se og Hør, da sykemeldingen ble kjent.