Kronprins Haakon:

Kronprinsesse Mette-Marit hyllet Haakon etter stafetten

Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra heiet kronprins Haakon i mål.

HEIAGJENG: Kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra stod på sidelinja da kronprins Haakon Magnus kom i mål etter å ha deltatt under lørdagens Holmenstafetten. Foto: NTB scanpix / Instagram
HEIAGJENG: Kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra stod på sidelinja da kronprins Haakon Magnus kom i mål etter å ha deltatt under lørdagens Holmenstafetten. Foto: NTB scanpix / Instagram Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Lørdag ble den årlige Holmenkollstafetten arrangert i Oslo, med over 30 000 deltakere. Stafetten ble i år arrangert for 88. gang.

Også den norske kongefamilien var representert i rekken av spreke nordmenn.

Det var kronprinsesse Mette-Marit (44) selv som delte både bilder og videoer av kronprins Haakon Magnus (44) under stafetten.

På videoen ser man også en stolt prinsesse Ingrid Alexandra (14) som jubler over pappas innsats.

«Vårens vakreste eventyr! Holmenkollstafetten unnagjort for Slottet Ski og Skøyteklubb», skriver kronprinsessen på Instagram.

Saken fortsetter nedenfor.

Ifølge Holmenkollstafettens hjemmeside brukte kronprinsen en time og 23 minutter på å gjennomføret løpet.

Kronprins Haakon startet løpet i Louisesgate klokken 15.51 og løp videre mot Forskningsparken, så mot Frognerparken før han avsluttet i Bislettgata.

Klokken 17.08 ble han tatt godt imot av kronprinsessen og prinsesse Ingrid Alexandra.

Saken fortsetter nedenfor.

Holder seg i form

Både kronprinsen og kronprinsessen har deltatt i Holmenkollstafetten tidligere. Kronprins Haakon har aldri lagt skjul på at han er glad i å være i aktivitet.

- Jeg er jo en del på reise, og da er det ikke alltid så lett. Jeg liker å løpe, men på reise hender det ganske ofte at jeg bruker treningsrommene på hotellene. Men jeg er ikke så glad i å trene inne, har den den sporty kronprinsen sagt til VG.

I tillegg til å løpe, er Haakon også glad i å stå på ski. Han har flere ganger deltatt i det det tøffe Birkebeinerrennet.

Mest av alt liker han å trene ute i naturen.

- Det hender jeg trener sammen med venner. Men jeg både løper og går mye på ski alene. Eller det vil si, sammen med politiet da, sa kronprinsen til VG i 2015.

For noen år siden imponerte kronprinsen dessuten med lassokasting, da han og kronprinsessen besøkte Kirkenes i anledning Samefolkets dag. Og i anledning Haakons storslagne 40-årsfeiring i juli 2013, ankom hedersgjesten i fallskjerm.

Tre år etter gjennomførte og bestod kronprinsen Forsvarets fallskjermkurs, og ble dermed godkjent som militær taktisk fallskjermhopper, meldte Slottet.

Kurset kronprinsen bestod, er en del av utdanningen til å bli fallskjermjeger. Han er fra før av admiral i Sjøforsvaret, general i Hæren og general i Luftforsvaret.

Aktiv gjeng

I likhet med kronprinsen, liker også kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus (12) å være i bevegelse.

Det har de flere ganger bevist under vennskapskampen på Skaugum, som i fjor ble arrangert i samarbeid med Norges fotballforbund for fjerde gang.

Saken fortsetter nedenfor.

Klipp fra NTB scanpix Vis mer

Det er Jan Åge Fjørtoft som år etter år har stilt som lagleder, mens Arne Scheie er engasjert kommentator.

Det var i 2014 den royale fotballkampen ble arrangert for første gang. Den gang spilte Mette-Marit og resten av laget mot Røa Unified – et fotballag bestående av utviklingshemmede.

LES OGSÅ: Derfor delte de ingen nye bilder av bursdagsbarnet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer