Mette-Marit:

Kronprinsesse Mette-Marit har fått krystallsyke

Det melder Kongehuset torsdag formiddag.

SYK: Kronprinsessen har fått påvist krystallsyke, melder kongehuset. Foto: NTB scanpix
SYK: Kronprinsessen har fått påvist krystallsyke, melder kongehuset. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Kronprinsesse Mette-Marit (44) har fått krystallsyke. Det melder kongehuset på sine nettsider. Kommunikasjonssjef Sven G. Gjeruldsen bekrefter opplsyningene overfor Se og Hør.

«Kronprinsessen er i bedring, men etter råd fra legen reiser Kronprinsessen ikke til Tromsø i dag. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen vil derfor gjennomføre Gjestebudet alene. Kronprinsessen vil etter planen gjenoppta sine offisielle plikter søndag 26. november 2017», heter det i meldingen.

Tilbake på søndag

Gjeruldsen vil ikke kommentere når kronprinsessen fikk diagnosen eller hvilken behandling hun har fått. Han understreker derimot at hun er i bedring.

Kronprins Haakon overtar hennes plikter nå som hun er syk. Hun skulle egentlig ha gjennomført et gjestebud i Tromsø, men ektemannen tar over. Det er vanlig praksis at kronprinsen overtar kronprinsessens plikter når hun er syk.

Kongehuset opplyser om at kronprinsessen etter planen vil gjenoppta sine offisielle plikter allerede på søndag. Ifølge programmet hennes skal hun da delta på en minnemarkering i forbindelse med 75-årsmarkeringen for deportasjonen av jødene i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer