Kronprinsesse Mary misbrukt i reklame

Firma hevder Mary skryter slankepillene deres opp i skyene.

REKLAME: Danske kronprinsesse Mary har ikke stilt opp i reklamen for slankepillene. Nå har det danske slottet tatt affære. Foto: Aftonbladet/ NTB Scanpix
REKLAME: Danske kronprinsesse Mary har ikke stilt opp i reklamen for slankepillene. Nå har det danske slottet tatt affære. Foto: Aftonbladet/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg gikk ned i vekt ved å bruke samme metode som da jeg fikk mitt første barn. Denne metoden er utrolig enkel og effektiv.»

Dette skulle tilsynelatende være en uttalelse fra kronprinsesse Mary (44) av Danmark, hvor hun fortalte om sin erfaring med slankepiller fra Pure Cambogia Ultra og Pure Life Cleanse, skriver danske Her og Nu. Men den danske kronprinsessen skal aldri ha uttalt seg om slankepillene. Hun ble ikke engang spurt.

Videre står det at kronprinsessen sier at hun ikke engang trengte å endre kosthold eller trene, men at kroppsfettet hennes smeltet vekk som smør.

«Jeg elsker simpelten denne totrinnsmetoden», skal Mary angivelig ha sagt, ifølge produsenten.

Reklamen ble publisert både på Facebook og ellers på internett, og viser også bilder av Mary.

IKKE FØRSTE GANG: Mary har også tidligere opplevd at bilder av henne er brukt i reklame.  Foto: Danapress
IKKE FØRSTE GANG: Mary har også tidligere opplevd at bilder av henne er brukt i reklame. Foto: Danapress Vis mer

Kongehuset tar affære

I reklamen står det også at Mary ble deprimert av vekten sin, men at hun ikke ville opereres og at hun ikke ante hva hun skulle gjøre før hun snakket med Dr. Oz, som skulle ha fortalt henne om produktet.

Australske Mary giftet seg med danske kronprins Frederik (48) i Københavns domkirke 14. mai 2004. Kronprinsessen har bodd i Danmark de siste fjorten årene.

Det danske kongehuset bekrefter overfor Her og Nu at de har startet en prosess for å få reklamen fjernet.

- Kongefamilien opplever fra tid til annen at et medlem blir brukt i en uønsket reklame, og da tar vi hånd om det, sier Kirsten Baltzer Kahr i kommunikasjonsavdelingen ved det danske kongehuset.

Utnytter kjendiser

Dette er ikke første gang Mary er blitt misbrukt i en reklame, og overfor Her og Nu bekrefter forbrukerombudsmannen i Danmark også at de har mottatt en henvendelse i forbindelse med reklamen.

Hun er langt fra den eneste kjendisen som er blitt misbrukt i reklame. Bilder av kronprinsesse Mette-Marit (42) er brukt i reklame for ansiktskrem, uten hennes samtykke. I 2012 ble bilder av Mette-Marit er også brukt for å reklamere for sextreff.

Både programleder Dorthe Skappel (53) og sanger og skuespiller Mia Gundersen (54) har også opplevd at bilder av dem er blitt brukt i reklame for rynkekrem.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Khloé Kardashian avslørte krefthemmelighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer