PAR: Mette-Marit, Haakon, Ingrid Alexandra, Sverre Magnus og Marius er lykkelige som aldri før. Men skilsmissen er allerede godt planlagt. Foto: AP/Scanpix
PAR: Mette-Marit, Haakon, Ingrid Alexandra, Sverre Magnus og Marius er lykkelige som aldri før. Men skilsmissen er allerede godt planlagt. Foto: AP/ScanpixVis mer

Kronprinsens ektepakt

Kronprinsparet får "dansk oppgjør" dersom de skilles.

SEHER.NO: Barnefordeling og særeie mellom kongelige er blitt stadig mer aktuelt, ikke minst etter skilsmissen mellom prins Joachim og prinsesse Alexandra i Danmark.

I dag skriver Se og Hør at de økonomiske betingelsene i ekteskapet mellom kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, og prinsesse Märtha og Ari Behn begge er regulert av normale ektepakter.

LES OGSÅ: Kongens millionferie

Ifølge bladet er det tradisjon for særeie i den norske kongefamilien, noe som i praksis betyr at verdiene ikke skal deles ved en eventuell skilsmisse. Har man særeie, er man sikret å kunne ta med seg ut igjen alle verdiene man hadde med seg inn i ekteskapet.

Men det ektepakten ikke sier noe om, er hvem som får foreldreretten til henholdsvis Ingrid Alexandra og Sverre Magnus - og Maud Angelica og Leah Isadora!

SE HER: Gifter Joachim seg i sommer?

Dagens sedvane og rettspraksis tilsier imidlertid at foreldrene får delt omsorg ved en skilsmisse - akkurat slik det ble løst da prins Joachim og prinsesse Alexandra gikk fra hverandre i 2004.

I dagens Se og Hør kan du lese mer om hvordan en eventuell fordeling ville blitt hvis ekteskapet med vårt vakre kronprinspar skulle ryke.