Kronprins Frederik av Danmark:

Kronprinsen røper ulykkeshistorien

Dukket opp med armen i fatle.

AU: Danskenes kronprins Frederik dukket torsdag opp med armen i fatle. Nå har han avslørt hvordan det hele skjedde. Foto: NTB scanpix
AU: Danskenes kronprins Frederik dukket torsdag opp med armen i fatle. Nå har han avslørt hvordan det hele skjedde. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Forrige mandag ble det kjent at kronprins Frederik (51) av Danmark hadde blitt operert som følge av en skiulykke han hadde vært i, i Sveits. Han pådro seg mindre skader under den uheldige skituren i alpene, og ble behandlet på Rikshospitalet i København for skadene.

- Behandlingen besto av en ukomplisert operasjon, som gikk etter planen. Skulderskaden påvirker ikke kronprinsens offisielle program, het det i pressemeldingen fra det danske slottet.

Det virker som det har vært nokså ukomplisert, for allerede på torsdag var kronprinsen tilbake på jobb. Da han skulle innvie Sygehus Sønderjyllands nye akuttsykehus i Aabenraa dukket han opp med armen i fatle, et tydelig tegn på at skaden var nokså alvorlig.

Smell

Han er kjent for å være blid og imøtekommende, og tok seg selvsagt tid til å prate med pasientene og de ansatte ved sykehuset. Overfor en av dem, Vera Axelsen Jensen, kunne han fortelle hvordan den skremmende ulykken hadde skjedd.

GODT HUMØR: Her snakker kronprinsen med Vera Axelsen Jansen. Til henne fortalte han blant annet hvordan han hadde skadet seg i Sveits. Foto: NTB scanpix
GODT HUMØR: Her snakker kronprinsen med Vera Axelsen Jansen. Til henne fortalte han blant annet hvordan han hadde skadet seg i Sveits. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Han kjørte inn i en klippe, forteller hun til Billed Bladet.

Det kan umulig ha vært særlig godt for prinsen, som altså måtte legges under kniven. I fjor ble det kjent at det danske kronprinsparet skulle flytte til Sveits sammen med sine fire barn.

Bakgrunnen for flyttingen var at barna skulle delta på et kortere skoleopphold. Derfor har det naturligvis blitt mye skigåing på den kjente familien, selv om det med jevne mellomrom altså kan skje uhell.

Overfor samme magasin kunne han heldigvis forsikre om at alt er som det skal.

- Det går faktisk den rette veien, sa kronprinsen til magasinets reporter.

SPORTY: Kronprins Frederik er svært sporty, noe som tidvis medfører uhell. Her er han fotografert sammen med kronprins Haakon på Birkebeinerrennet i 2017. Foto: NTB scanpix
SPORTY: Kronprins Frederik er svært sporty, noe som tidvis medfører uhell. Her er han fotografert sammen med kronprins Haakon på Birkebeinerrennet i 2017. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ulykkesfugl

At alt er på stell, er derimot ikke gitt. Kronprinsen har vist seg å være en skikkelig ulykkesfugl, og har gjennom åras løp hatt mang en bandasje og gips på kroppen. Han er svært aktiv, men muligens også litt klossete.

I fjor hadde han problemer med knærne, og i 2018 hadde han så store smerter i ryggen at han måtte opereres.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Man kan heller ikke glemme den gangen han i 2016 fikk et brudd i nakken etter et fall på trampoline.

- Når man hopper på en trampoline i en alder av nesten 50, er det kanskje ikke så rart at ting går galt, uttalte dronning Margrethe den gang, ifølge danske Se og Hør.

Opphold i utlandet

Det var i januar i år at flyttingen var et faktum, og kronprinsbarna går nå på den internasjonale skolen Lemania-Verbier i byen Bagnes. Det danske kongehuset opplyste i oktober at barna skulle tilbringe tolv uker i landet.

- Med skoleoppholdet ønsker kronprinsparet å gi barna deres en mulighet for en felles opplevelse i et internasjonalt miljø, skrev kongehuset i pressemeldinga den gang.

Området er kjent for å være et svært attraktivt sted å gå på ski.

Under oppholdet bor den danske kronprinsfamilien i et eget hus som de har eid i om lag ti år, ifølge Ekstra Bladet. Når skoleoppholdet er over, vil alle kronprinsbarna fortsette skolegangen deres på deres nåværende skole, Tranegårdsskolen i Gentofte i Danmark.

Mary og Frederiks barn har feriert mye i Sveits tidligere, og i vinterferiene har kronprinsfamilien pleid å besøke skiparadiset Verbier, hvor de gjerne har lånt deres gode venn Peter Warnøes skihytte, skrev avisen.dk i fjor.

Da flyttenyheten ble kjent i fjor, uttalte kronprinsesse Mary følgende:

- Det er riktig, det er noe som er under planlegging. Et kort opphold på en internasjonal skole. Vi ser på det som en gave til våre barn, hvor de kan være sammen om det. En gave som de får ha med seg resten av livet, sa Mary til danske TV 2 den gang.

LES OGSÅ: - Nå er tvillingene her

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer