Kronprins Frederik:

Kronprinsen overrasket

- Blir glad av å se at han er såpass menneskelig, sier kongehusekspert.

FULL FART: Bilder av kronprins Frederik går sin seiersgang i pressen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau/NTB
FULL FART: Bilder av kronprins Frederik går sin seiersgang i pressen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau/NTB Vis mer
Publisert

Til tross for et helt annet liv enn de fleste andre, viser kongelige titt og ofte at de er som folk flest. Om det så er private bilder fra sommeren, bursdagskake på sengen eller uheldige klestabber - er det denne gang noe helt annet det dreier seg om.

Kronprins Frederik av Danmark (53) skal en dag arve tronen av sin mor, dronning Margethe (81), og viste i helgen at også han er menneskelig.

53-åringen har ved flere anledninger vist at han er interessert i sport, så det kom derfor ikke overraskende på at han i helgen deltok på ikke ett, men fire forskjellige løp.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

El-sprakesykkel

Kronprinsen sprang i både Odense, Sønderborg og København, men det er overhodet ikke løpeferdighetene hans som har fått det danske folk til å sperre opp øynene.

Ifølge danske Se og Hør dukket nemlig tronarvingen opp på ikke kongelig vis før han skulle løpe ti kilometer i hovedstaden.

53-åringen kom derimot kjørende på en el-sparkesykkel, som forøvrig har vært svært omdiskutert her til lands den siste tiden.

TUT OG KJØR: Det var tilsynelatende mange som sperret opp øynene da kronprinsen kom kjørende. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
TUT OG KJØR: Det var tilsynelatende mange som sperret opp øynene da kronprinsen kom kjørende. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Vis mer

- Full fart på alle fronter

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller at kronprinsen tidligere har bevist hvor sprek han er ved å bli verdens første kongelige «Ironman».

- Han har dessuten deltatt i en rekke løp - både med og uten ski, sier hun, og fortsetter:

- Jeg blir derfor ikke overrasket over at han deltok i hele fire løp i går, men blir glad av å se at han er såpass menneskelig at han slapper av med en liten tur på el-sparkesykkel mellom slagene. De raske brillene var dog på, og vitner om full fart på alle fronter.

GJØR SOM MANNEN: Kronprinsesse Mary, Frederiks kone, i forkant av løp i Aalborg. Henning Bagger / Ritzau Scanpix / AFP) / Denmark OUT
GJØR SOM MANNEN: Kronprinsesse Mary, Frederiks kone, i forkant av løp i Aalborg. Henning Bagger / Ritzau Scanpix / AFP) / Denmark OUT Vis mer

Ifølge Vagle har vår egen kronprins Haakon tidligere skrytt av hvor sprek hans danske kollega er, og fortalt at Frederik slår han i alt.

- Men da de gikk Birkebeinerrittet, var det Haakon som trakk det lengste strået og kom i mål en time før Frederik, forklarer Vagle.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Skiulykke

I fjor ble det kjent at den sportsinteresserte kronprinsen hadde blitt operert etter en skiulykke. Frederik pådro seg en mindre skade etter at han hadde stått på ski i Alpene, skrev det danske kongehusets kommunikasjonsavdeling i en uttalelse den gang.

«Hans kongelige høyhet kronprinsen pådro seg i forrige uke en mindre skade i venstre skulder i forbindelse med skigåing i Sveits. Kronprinsen er derfor i dag blitt poliklinisk undersøkt og behandlet på Rikshospitalet i København», het det i pressemeldingen.

Som følge av skaden gikk kronprinsen gjennom en mindre operasjon.

«Behandlingen bestod av en ukomplisert operasjon, som gikk etter planen. Skulderskaden påvirker ikke kronprinsens offisielle program», het det videre fra det danske kongehuset.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

LES OGSÅ: - Bør ikke få dansk kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer