<strong>ETT MINUTTS STILLHET:</strong> - For å minne ofrene fra regjeringsbyget og Utøya erklærer jeg ett minutt nasjonal stillhet, sa statsminister Jens Stoltenberg. Så ble det stille. Foto: Scanpix
ETT MINUTTS STILLHET: - For å minne ofrene fra regjeringsbyget og Utøya erklærer jeg ett minutt nasjonal stillhet, sa statsminister Jens Stoltenberg. Så ble det stille. Foto: Scanpix Vis mer

Kronprinsen kom uten Mette-Marit

Kronprinsessen dro til Hokksund for å minnes sin kjære stebror.

Publisert
Sist oppdatert
Se video fra minnesmarkeringen nederst i saken.

SEHER.NO: - For å minne ofrene fra regjeringsbyget og Utøya erklærer jeg ett minutt nasjonal stillhet, sa statsminister Jens Stoltenberg. Deretter stoppet hele Norden opp i sorg over de to tragiske hendelsene som rammet Norge på fredag.

Etter at det stille minuttet var over gikk kongen og dronningen - sammen med statsministeren og AUF-leder Eskild Pedersen - inn Universitetets aula og signerte den offisielle kondolanseprotokollen.

Til stede på universitetsplassen var kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon og statsminister Jens Stoltenberg. Uteble gjorde derimot kronprinsesse Mette-Marit.

Tidligere mandag ble det kjent at kronprinsessen mistet sin egen stebror under massakren på Utøya. Politimannen Trond Berntsen (51) var nemlig en av de første menneskene Anders Behring Breivik (32) drepte på øya. Kronprinsessen valgte derfor å dra til Hokksund for å delta i en minnesmarkering for Berntsen.

Ifølge Seher.nos reporter på stedet ble kongefamilien og statsministeren møtt av applaus da de gikk opp mellom folkemassene. De var helt tydelig svært beveget, og de sto helt stille på universitetstrappen frem til Jens Stoltenberg innledet minuttet med stillhet.

Det har foreløpig ikke lyktes Seher.no i å få en kommentar fra Slottet.

Politikere som Kristin Halvorsen, Siv Jensen og Erna Solberg deltok også under markeringen på Universitetsplassen, og omfavnet flere av de rammede ungdommene som opplevde tragedien på Utøya fredag.

Gråtende ungdommer ble møtt av applaus fra folkemassen utenfor Universitetet da de kom ut etter å ha undertegnet kondolanseprotokollen, og også for statsminister Jens Stoltenberg ble markeringen et sterkt øyeblikk.

- Det kommer ut AUF-ere og ungdommer som har undertegnet kondolanseprotokollen. Man ser jo tydelig at de er beveget, at det veldig sterkt for mange av de som var der, og som har venner som var der, å få lov til å undertegne en kondolanseprotokoll. Og på den måten får de hedre, men også på nytt minnes og bli minnet om det forferdelige som skjedde på Utøya og i regjeringskvartalet, uttalte Jens Stoltenberg til pressen under minnesmarkeringen på Universitetsplassen.

Først ved 14-tiden ankom Kronprinsesse Mette-Marit Universitetets aula og signerte kondolanseprotokollen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Når barn og unge drepes vil det føles helt feil å spille  

Se video fra minnesmarkeringen her:


[obj:media:9835]
Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer