SPREK KAR: Kronprins Frederik i fint driv under Vasaloppet i fjor. Foto: ALL OVER PRESS
SPREK KAR: Kronprins Frederik i fint driv under Vasaloppet i fjor. Foto: ALL OVER PRESSVis mer

Kronprinsen knust av seg selv

Kronprins Frederik fikk det blytungt i Vasaloppet - men knuste svenskekongens gamle rekord.

SEOGHØR.NO: Danmarks kronprins Frederik motbeviste myten om at danskene ikke kan gå på ski da han raste gjennom den 90 kilometer lange løypa i Vasaloppet på syv timer og 22 minutter søndag.

Dette er tredje gangen den spreke kronprinsen går de 90 kilometerne mellom Sälen og Mora.

Da Se og Hør møtte Frederik etter debuten i Vasaloppet i 2012 satte han sin personlige rekord med tiden seks timer og trettiseks minutter.

Saken fortsetter under bildet.

GLADGUTT: Kronprins Frederik strålte og var veldig fornøyd med innsatsen da han møtte Se og Hørs Espen Felumb Kjedlie etter Vasaloppet i 2012. Foto: Oddvar Walle-Jensen
GLADGUTT: Kronprins Frederik strålte og var veldig fornøyd med innsatsen da han møtte Se og Hørs Espen Felumb Kjedlie etter Vasaloppet i 2012. Foto: Oddvar Walle-Jensen Vis mer

- Jeg kommer kanskje tilbake. Det var fantastisk og et veldig bra arrangement, fortalte Frederik til Se og Hør.

Til tross for at den danske kronprinsen gikk nesten en time saktere en sin bestenotering i Vasaloppet var han trolig ikke skuffet. I år var løypa langt tyngre å gå enn i 2012.

Kronprinsen kan også trøste seg med at tiden var nok til å knuse kong Carl Gustafs rekord. I 1977 kom han i mål på tiden 8.12.

Etter å ha gått Vasaloppet tre ganger utelukker ikke Frederik at han legger turen til Norge for sitt neste langløp på ski.

Du er hjertelig velkommen til å prøve deg på den norske versjonen av Vasaloppet, Birkebeineren. Tar du utfordringen? spurte Se og Hør for to år siden.

– Ja, det gjør jeg gjerne, svarte den danske kronprinsen

Vinneren av årets Vasalopp ble norske John Kristian Dahl med tiden fire timer og 14 minutter.