Kronprins Haakon:

Kronprinsen i karantene

Kronprinsen har blitt definert som «øvrig nærkontakt» til en coronasmittet.

I KARANTENE: Kronprins Haakon er i karantene. Her med kona, kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Lise Åserud / NTB
I KARANTENE: Kronprins Haakon er i karantene. Her med kona, kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kronprins Haakon (48) er i karantene etter å ha blitt definert som «øvrig nærkontakt» til en coronasmittet. Det melder kongehuset på sine nettsider.

Videre opplyses det om at kronprinsen ikke har noen symptomer. Det kommer også frem at kronprinsesse Mette-Marit (48) skal delta som planlagt på besøket til vaksinesenteret i Bydel Grünerløkka i morgen.

UT PÅ TUR: For å markere at det er 75 år siden krigens slutt, skulle kronprins Haakon bruke tre dager på å gå til svenskegrensen. Video: Andreas Fadum Vis mer

Nyheten kommer bare kort tid etter at Mette-Marit måtte avlyse oppdrag som følge av forkjølelsessymptomer. Hun måtte i den anledning ta en PCR-test for covid-19, som senere viste seg å være negativ.

Det opplyste assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gjeruldsen, overfor Se og Hør.

I kronprinsfamilien er det bare prinsesse Ingrid Alexandra (17) som hittil har vært smittet av corona. Det var i august prinsessen testet positivt, noe som ble meldt i en pressemelding fra kongehuset.

RØRENDE: En tydelig rørt Mette-Marit og kronprins Haakon hold tale for Ingrid Alexandra under den kongelige konfirmasjonslunsj. Video: NRK. Vis mer

Resten av kronprinsfamilien ble testet den gang, men hadde ikke positive prøver. I begynnelsen av september ble Ingrid Alexandra friskmeldt.

Det bekreftet kronprins Haakon til NRK.

Da prinsessen ble smittet var det første gang et medlem av den norske kongefamilien testet positivt for coronaviruset, ifølge NTB. Kongeparet satt imidlertid i karantene i november i fjor etter at en ansatt ved slottet testet positivt.

14 medarbeidere ved Slottet ble satt i karantene som følge av hendelsen. Både kongen og dronningen testet imidlertid negativt.

LES OGSÅ: Se hvem Märtha lånte kjole hos

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer