54 KILOMETER: Kronprins Haakon skal stille til start til det 54 kilometer lange Birkebeinerrennet senere denne måneden. Foto: Erlend Haugen, Se og Hør
54 KILOMETER: Kronprins Haakon skal stille til start til det 54 kilometer lange Birkebeinerrennet senere denne måneden. Foto: Erlend Haugen, Se og HørVis mer

Kronprins Haakon skal gå Birken

Slottet bekrefter at kronprinsen stiller til start.

SEOGHØR.NO: 21. mars er det klart for årets utgave av Birkebeinerrennet. Og til start finner vi selveste kronprins Haakon (41).

MYE Å JUBLE FOR: Hele kronprinsfamilien var til stede under ski-VM i Falun. Der tok de seg tid til en gruppeklem. Foto: Stella Pictures
MYE Å JUBLE FOR: Hele kronprinsfamilien var til stede under ski-VM i Falun. Der tok de seg tid til en gruppeklem. Foto: Stella Pictures Vis mer

Kronprinsen er påmeldt i klassen menn 40-44 år, og presseansvarlig ved Slottet, Sven Gjeruldsen, bekrefter nyheten overfor Østlendingen.

– Jeg kan bekrefte at Kronprinsen stiller til start. Utover det har jeg ingen videre kommentar, sier han til avisen.

Kronprinsen har nylig vært til stede med familien under ski-VM i Falun i Sverige, der det har vært mye å juble for.


Nå skal er det kronprinsen selv som skal ha ski under beina, når han senere i måneden legger ut på de 54 kilometerne sammen med flere tusen andre aktive.

Nyheten om at kronprinsen er påmeldt kommer etter at han ble utfordret av Venstre-politiker Abid Raja under åpningen av Friluftslivets År i januar.

– Har dere sett han Krompen? Har dere lyst til å få han på scenen? Han Krompen er skikkelig energisk, driver med ekstremsport og sånn. Hva sier dere? Skal vi utfordre han til Birken? Sånn skitur for gærninger? sa Raja fra scenen i Tøyenparken med kronprins Haakon ved sin side.

Også saglig leder i Birken AS, Jo Gunnar Ellevold, bekrefter kronprinsens påmelding overfor Østlendingen.

LES OGSÅ: Gruppeklem på tribunen

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.