NRK-PROGRAM: Episoden i USA skal ha skjedd i forbindelse med innspillingen av en NRK-dokumentar som er laget i forbindelse med kronprins Haakons 40-års dag, der hovedpersonen blir intervjuet av journalist Hans Olav Brenner (t.v.). Foto: NRK
NRK-PROGRAM: Episoden i USA skal ha skjedd i forbindelse med innspillingen av en NRK-dokumentar som er laget i forbindelse med kronprins Haakons 40-års dag, der hovedpersonen blir intervjuet av journalist Hans Olav Brenner (t.v.). Foto: NRKVis mer

Kronprins Haakon ble tatt for å kjøre for fort

Ble stoppet av politiet i USA.

SEOGHØR.NO: I forbindelse med innspillingen av et TV-program for NRK ble kronprins Haakon stoppet i en fartskontroll i USA av lokalt politi.

Det skriver NRK på sine nettsider fredag.

Det var i forbindelse med innspillinga av NRK-dokumentaren om kronprinsen, som sendes i forbindelse med hans 40-årsdag i morgen, at hendelsen fant sted i California.

Kjørte over fartsgrensen

Med i bilen var også NRK-journalisten Hans Olav Brenner, som gjør intervjuet.

Kronprinsen skal ha kjørt i 112 km/t i et område hvor fartsgrensen var 90 km/t.

Etter en samtale med politiet slapp imidlertid kronprins Haakon unna bot, og fikk beholde sertfikatet.

- Skulle surfe
– Da vi ble stoppet, var vi på vei til Santa Cruz for å lage et innslag der kronprinsen skulle surfe. Vi satt midt i en samtale og var i våre egne tanker, men plutselig registrerte vi en sirene som indikerte at vi var ønsket til siden av veien, sier Brenner til NRK.no.

– Politimannen var i kontakt med følgebilen vår, der sikkerhetsvaktene til kronprinsen satt, og jeg regner med at han ble gjort oppmerksom på hvem som satt i bilen foran.

Bekrefter episoden

Kommunikasjonssjef ved slottet, Marianne Hagen, sier til NRK at kronprins Haakon beklager fartsovertredelsen, men legger til at det ikke var noen involvering fra kronprinsen eller sikkerhetsvaktene som førte til at han slapp bot.

– Jeg kan bekrefte at kronprinsen kom i skade for å kjøre for fort, og derfor ble stoppet av amerikansk politi. Etter å vurdert saken, besluttet politimannen å ikke skrive ut bot. Dette var ikke noe vi eller politieskorten ba om, og vi har ingen mening om det amerikanske politiets vurdering, forklarer Marianne Hagen.

LES OGSÅ: Gjestene settes i arbeid