Kronprins Frederik:

Kronprins Frederik operert etter skiulykke

Det skriver Ekstra Bladet.

<strong>OPERERT:</strong> Kronprins Frederik pådro seg en skade etter en skitur. Her i løypa sammen med kronprins Haakon. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
OPERERT: Kronprins Frederik pådro seg en skade etter en skitur. Her i løypa sammen med kronprins Haakon. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ekstra Bladet skriver at Danmarks kronprins Frederik (51) har blitt operert etter en skiulykke.

Kronprinsen skal ha pådratt seg en mindre skade etter at han har stått på ski i Alpene, skriver det danske kongehusets kommunikasjonsavdeling i en uttalelse.

- Hans kongelige høyhet kronprinsen pådro seg i forrige uke en mindre skade i venstre skulder i forbindelse med skigåing i Sveits. Kronprinsen er derfor i dag blitt poliklinisk undersøkt og behandlet på Rikshospitalet i København, kommer det fram av meldingen.

<strong>PÅ SKI:</strong> Kronprinsen er en ivrig skigåer. I forrige uke gikk det imidlertid galt. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PÅ SKI: Kronprinsen er en ivrig skigåer. I forrige uke gikk det imidlertid galt. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Som følge av skaden skal kronprinsen ha gått gjennom en mindre operasjon.

- Behandlingen bestod av en ukomplisert operasjon, som gikk etter planen. Skulderskaden påvirker ikke kronprinsens offisielle program, heter det videre i pressemeldingen fra det danske kongehuset.

Flyttet til Sveits

I fjor ble det kjent at det danske kronprinsparet skulle flytte til Sveits sammen med sine fire barn. Bakgrunnen for flyttingen var at barna skulle delta på et kortere skoleopphold.

I januar i år var flyttingen et faktum, og kronprinsbarna går nå på den internasjonale skolen Lemania-Verbier i byen Bagnes. Det danske kongehuset opplyste i oktober at barna skulle tilbringe 12 uker i landet.

Den gang ble det også kjent at kronprinsesse Mary (48) primært vil være sammen med barna under oppholdet, og at hun derfor ville få færre offisielle plikter. Kronprins Frederik vil også være til stede når programmet hans tillater det.

Området er kjent for å være et svært attraktivt sted å gå på ski.

Under oppholdet i Verbier bor den danske kronprinsfamilien i et eget hus som de har eid i om lag ti år, ifølge Ekstra Bladet.

Når skoleoppholdet er over, vil alle kronprinsbarna fortsette skolegangen deres på deres nåværende skole, Tranegårdsskolen i Gentofte i Danmark.

KONGELIG STIKK: Brad Pitt kom i en takketale med et humoristisk stikk til den britiske kongefamilien. Slik reagerte Prins William. Video: NTB Scanpix og Dagbladet TV Vis mer

- En gave

Mary og Frederiks barn har feriert mye i Sveits tidligere, og i vinterferiene har kronprinsfamilien pleid å besøke skiparadiset Verbier, hvor de gjerne har lånt deres gode venn Peter Warnøes skihytte, skrev avisen.dk i fjor.

Da flyttenyheten ble kjent, uttalte kronprinsesse Mary følgende til danske TV 2:

- Det er riktig, det er noe som er under planlegging. Et kort opphold på en internasjonal skole. Vi ser på det som en gave til våre barn, hvor de kan være sammen om det. En gave som de får ha med seg resten av livet.

LES OGSÅ: Kongelig skilsmisse etter 12 år

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer