Kronprins (39) funnet død

Britisk politi betegner dødsfallet som mistenkelig.

DØD: Mandag ble kronprins av emiratet Sharjah, Khalid al-Qasimi, funnet død i en bolig i London. Foto: NTB Scanpix
DØD: Mandag ble kronprins av emiratet Sharjah, Khalid al-Qasimi, funnet død i en bolig i London. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Motedesigner og kronprins av emiratet Sharjah i De forente arabiske emirater, Khalid al-Qasimi (39), er død, opplyste De forente arabiske emirater i en pressemelding tirsdag.

Mandag formiddag rykket politiet i London ut til Knightsbridge-området, hvor al-Qasimi ble funnet i en bolig og erklært død på stedet. Politiet opplyser at det på nåværende tidspunkt betegnes som et mistenkelig dødsfall.

Tirsdag ble kronprinsen obdusert, uten at politiet kunne identifisere dødsårsaken. Det ble blant annet foretatt toksikologiske undersøkelser, som kan ta opptil to måneder å få svar på. Kroppen er nå sendt tilbake til Sharjah.

Begravelse

Al-Qasimi er Sultan Ibn Muhammad al-Qasimis andre sønn, og har vært kronprins av emiratet Sharjah siden hans eldre bror, Sjeik Mohammed bin Sultan bin Mohammed al-Qasimi, døde av en overdose bare 24 år gammel. Sjeiken ble funnet i familiens hjem i East Grinstead i 1999.

Qasimi hadde også fire søstre, ifølge CNN.

Etter Khalid al-Qasimis dødsfall ble det innført en tre dager lang sørgeperiode i Sharjah. Begravelsen hans ble avholdt i Sharjah på onsdag, og tusenvis av mennesker deltok.

Onsdag ble kronprinsen begravet. Emiratet Sharjah har siden tirsdag avholdt en tre dager land sørgeperiode. Foto: AFP / NTB Scanpix
Onsdag ble kronprinsen begravet. Emiratet Sharjah har siden tirsdag avholdt en tre dager land sørgeperiode. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

President av De forente arabiske emirater, Khalifa bin Zayed Al-Nahyan, sørger over tapet, og uttrykker sin dypeste medfølelse til kronprinsens familie, i en pressemelding.

30 år i London

Al-Qasimi har bodd i London helt siden han var ni år gammel. Han utdannet seg til motedesigner ved Central Saint Martins kunstskole i London, og i 2008 lanserte han sitt eget klesmerke Qasimi Homme, står det beskrevet på deres hjemmesider.

For bare tre uker siden, gikk kronprinsen ned catwalken under London Fashion Week. Der viste han fram klesmerkets vår- og sommerkolleksjon. Al-Qasimi har mottatt hyllest for å designe klær med politiske budskap vedrørende Midtøsten.

Kronprinsen var særlig inspirert av å ha vokst opp i et konfliktfylt område i Midtøsten under Golfkrigen, ifølge klesmerkets hjemmesider.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

- Jeg har alltid ansett med selv som en som ikke har passet inn uansett hvor jeg befinner meg. Jeg er for vestlig til å passe inn i Midtøsten, og for arabisk til å passe inn i Vesten. Samtidig vil jeg ikke passe inn heller. Jeg liker å observere, sa al-Qasimi i et intervju med Style i 2015.

Daglig leder i Det britiske moterådet, Caroline Rush, forteller til WWD at al-Qasimi var talentfull.

- Khalid var en talentfull, ung designer, med moderne, elegante og framtidsrettede kolleksjoner. Våre tanker går til han familie, venner og kolleger, sier Rush.

Designerkrangel

Forrige uke var kronprinsen involvert i en uoverensstemmelse angående en design, ifølge The Guardian. På ei T-skjorte av klesmerket Vetements sto det skrevet «ikke skyt» på arabisk, fransk og engelsk. Plagget var en etterligning av ei T-skjorte som ble båret av en journalist i Libanon under Israels invasjon av landet i 1982.

DESIGNER: Khalid al-Qasimi beskrives som en talentfull motedesigner. Foto: NTB Scanpix
DESIGNER: Khalid al-Qasimi beskrives som en talentfull motedesigner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Al-Qasimi designet også en etterligning i 2018.

Vetements ble blant annet kritisert for å bruke ei T-skjorte med assosiasjoner til en krig hvor tusenvis av mennesker ble drept, skriver The Guardian.

- Det er en skikkelig langfinger til regionen. Jeg brukte designet for å belyse den vanskelige situasjonen som pågikk i Midtøsten. At Vetements bruker det på en så provokativ måte … Jeg tror ikke de innser hva disse ordene betyr for oss arabere, sa al-Qasimi til Vogue Arabia.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Var prinsenes stefar. Nå har de ingen kontakt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer