Prinsesse Märtha Louise:

Kritiske til Märthas rasismeanklage

Prinsesse Märtha Louise mener pressedekningen av kjæresten Durek Verrett er rasistisk.

UT MOT PRESSEN: I et innlegg på Instagram fredag, gikk prinsesse Märtha Louise hardt ut mot pressen, og kalte dekningen av hennes kjæreste, Durek Verrett, for rasistisk. Foto: NTB Scanpix
UT MOT PRESSEN: I et innlegg på Instagram fredag, gikk prinsesse Märtha Louise hardt ut mot pressen, og kalte dekningen av hennes kjæreste, Durek Verrett, for rasistisk. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til fredag la prinsesse Märtha Louise (48) ut et innlegg på Instagram hvor hun åpenhjertig fortalte om hvordan hennes oppfatning av rasisme har endret seg etter at hun ble sammen med Durek Verrett (45).

I innlegget gikk hun også kraftig ut mot pressen, og anklaget mediene for å fremstille Verrett som en løgner, voldelig og som en trussel mot hennes familie og henne selv.

Prinsessen mente også at pressen har delt Veretts ekskjærestes historie uten å sjekke fakta, fordi historien «støtter trossystemet som allerede er på plass for ham».

- Dette er rasisme! Vi har begge mottatt dødstrusler for å være sammen og har ukentlig blitt fortalt at vi skammer vårt folk og familiene for å ha valgt hverandre, skrev Märtha Louise i innlegget.

Presseekspert og faglærer i journalistikk ved Norges Kreative Høyskole Gunnar Bodahl-Johansen, mener at det å kalle pressen for rasistisk i dekningen av Verrett og hans virksomhet, blir «for lettvint».

- Må være varsom

- En må være veldig varsom med å kalle dette rasisme. Det er vanskelig å vite motiver til alle journalister, men slik jeg ser dette er det tradisjonell, kritisk journalistikk, sier han til Se og Hør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer