Hertuginne Meghan og prins Harry:

Kritiseres for «kald» bursdagshilsen

Den rojale fansen retter kritikk mot hertugparet.

BURSDAGSHILSEN: Fredag fylte prins William 37 år og i den anledning kom hertuginne Meghan og prins Harry med en bursdagshilsen til 37-åringen. Men gratulasjonen falt ikke i god jord hos den rojale fansen. Foto: NTB scanpix
BURSDAGSHILSEN: Fredag fylte prins William 37 år og i den anledning kom hertuginne Meghan og prins Harry med en bursdagshilsen til 37-åringen. Men gratulasjonen falt ikke i god jord hos den rojale fansen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag fylte prins William 37 år og i den anledning mottok den britiske prinsen gratulasjoner fra fjern og nær.

Det ble også delt et bilde av bursdagsbarnet på Kensington Palace sin offisielle Instagram-konto, hvor det ble takket for alle gratulasjonene prins William hadde mottatt.

Under bildet dukket det også opp en gratulasjon fra prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37).

- Gratulerer med dagen til hertugen av Cambridge, lød kommentaren ifølge E! Online.

Kritiserer bursdagshilsenen

Bursdagshilsenen fra hertugparet vekker stor oppsikt blant kongehusets fans. Flere reagerer nemlig på den «upersonlige» hilsenen prins William mottok av broren og svigerinnen.

- Så kaldt og upersonlig, kommenterer én, mens en annen påpeker bruken av prins Williams tittel.

Andre setter spørsmål ved hvorfor hertuginne Meghan og prins Harrys offisielle Instagram-konto ikke hadde delt et eget innlegg i anledning 37-åringens bursdag.

KRITISERES: Hertuginne Meghan og prins Harry får kritikk fra den rojale fansen etter det mange mener er en upersonlig bursdagshilsen til prins William. Her er hertugparene avbildet denne måneden. Foto: NTB scanpix
KRITISERES: Hertuginne Meghan og prins Harry får kritikk fra den rojale fansen etter det mange mener er en upersonlig bursdagshilsen til prins William. Her er hertugparene avbildet denne måneden. Foto: NTB scanpix Vis mer

Flere har nemlig bemerket seg at dronning Elizabeth (93) delte et eget innlegg til ære for bursdagsbarnet. Hertugparet delte en bursdagshilsen på Instagram i anledning prins Philips (98) bursdag, men altså ikke noe på prins Williams bursdag.

- Dette gjør ikke ryktene om at det er en krangel mellom dem noe bedre, kommenterte en.

Enkelte tar derimot prins Harry og hertuginne Meghan i forsvar og mener at hertugparet aldri unnslipper kritikken.

- Uheldigvis vil de alltid få negative kommentarer uansett om de deler på deres egen Instagram-konto eller kommenterer her. Disse menneskene vil uansett følge dem og trakassere dem. De vil aldri klare å tilfredsstille dem.

Saken fortsetter nedenfor.

«BECOMING ROYALE»: Hertuginne Meghan Markles far, Thomas Markle, reagerer med sinne over en scene i den nye «Becoming Royale», som baserer seg på Meghan og Prins Harry sitt første år som gift. Vis mer

Trekker seg ut fra samarbeidet

Det er ikke ukjent at det har florert rykter om at hertugparene ikke kommer godt overens det siste halvåret. Nylig kom det også frem at prins Harry og Meghan trekker seg ut fra samarbeidet de har med Kate og William.

Hertugparene har samarbeidet om organisasjonen «The Royal Foundation» siden det ble opprettet for 10 år siden. At dette nå ble avsluttet, satte ikke akkurat en stopper for ryktene om en mulig krangel mellom de to parene.

I uttalelsen fra Kensington Palace kom det frem at den kongelige stiftelsen etter en gransking har funnet ut at en omorganisering vil gjøre det veldedige arbeidet bedre i fremtiden.

- Hertugen og hertuginnen av Sussex vil etablere sin egen veldedig organisasjon med overgangsstøtte fra The Royal Foundation. Samtidig vil begge parene fortsette å jobbe sammen med prosjekter i fremtiden, blant annet med organisasjonens mentale helseprogram, sto det i kunngjøringen.

UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et besøk på universitetet i Leicester, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenkte om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer

- Hertugen og hertuginnen av Cambridge og hertugen og hertuginnen av Sussex er utrolig stolte av hva de har oppnådd sammen gjennom «The Royal Foundation». De er spesielt stolte over å ha etablert en stiftelse som har hatt, og vil fortsette å ha stor innvirkning på å gjøre folks liv bedre, lød det videre.

Det betyr at William og Kate nå blir nødt til å drive organisasjonen videre på egen hånd, mens Meghan og Harry vil etablere en ny, selvstendig stiftelse som de skal drive.

Turbulent tid

Det er ingen tvil om at det har vært en turbulent tid i det britiske kongehuset siden Meghan Markle kom feiende inn på stiletthæler, direkte fra Hollywood.

Hennes krevende og bestemte væremåte har fått hertuginne Kate til å briste ut i tårer ved minst én anledning, og ifølge flere kilder ved kongehuset har Meghan skapt splid mellom de to brødrene som tidligere var så gode og nære venner.

Men etter at hertugparets sønn Archie kom inn i bildet ryktes det at det har blitt full forsoning mellom de to parene. En baby bringer glede i de fleste familier – og Archie brakte harmoni til det britiske kongehuset da han kom til verden.

STOLTE: Det var to tydelig stolte foreldre som viste fram babyen sin til pressen for første gang. Hertuginne Meghan Markle og prins Harry fikk en sønn mandag 6. mai. Video: AP DV/NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er veldig glad og fornøyd over å kunne ønske min egen bror velkommen til samfunnet av søvnløse – som foreldreskapet er, sa William med glimt i øyet dagen etter at den lille gutten hadde kommet til verden.

Det var ordene til en glad storebror som er blitt onkel, ikke til en bitter part i en vanskelig familiefeide.

LES OGSÅ: Bildet av lille Archie skaper sterke reaksjoner

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer