Prins Harry:

Kritiseres etter corona-uttalelse

Prins Harry mener at situasjonen rundt coronaviruset ikke er så ille som mediene vil ha det til.

FÅR KRITIKK: Prins Harry får høre det etter at han uttalte at situasjonen rundt coronaviruset ikke er så ille som mediene vil ha det til. Her avbildet med hertuginne Meghan tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Prins Harry får høre det etter at han uttalte at situasjonen rundt coronaviruset ikke er så ille som mediene vil ha det til. Her avbildet med hertuginne Meghan tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Harry (35) har fått massiv oppmerksomhet i media de siste månedene, og flere har hatt sitt å si om at han og kona, hertuginne Meghan (38), har trukket seg tilbake fra sine kongelige plikter.

Det er imidlertid ikke dette han nå får kritikk for, men heller en uttalelse han kom med i en nylig episode av militærpodkasten «Declassified»

Ifølge Harper's Bazaar fokuserte episoden på arbeidet til Team Rubicon UK, en organisasjon som bruker en militær tilnærming for å hjelpe de som er i nød.

Prinsen har selv jobbet med organisasjonen, da han i 2015 ble med Team Rubicon UK på en humanitær operasjon etter et ødeleggende jordskjelv i Nepal.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Ros fra prins Harry

Team Rubicon UK har opprettet initiativet Op RE:ACT, der nesten 200 veteraner rundt omkring i Storbritannia bidrar med å forsyne dem som trenger det med blant annet mat og smittevernutstyr.

I podkasten var den britiske prinsen full av lovord om initiativet, og fortalte videre at det han hittil har sett, har gjort ham utrolig stolt.

- Jeg er beæret over å være en veteran og ha fått æren av å være en del av det samfunnet. Jeg er bare så utrolig stolt over å se hva disse menneskene rundt om i landet og over hele verden gjør på daglig basis, var noe av det han uttalte, ifølge Harper's Bazaar.

- Det beviser også at jeg tror ting er bedre enn det vi blir påvirket til å tro av visse medier. Det kan være veldig urovekkende når du sitter der, og den eneste informasjonen du får er fra visse nyhetskanaler. Men hvis du er på de rette plattformene, kan du virkelig føle at denne menneskelige ånden kommer frem i lyset, la han til.

FÅR REFS: Prins Harrys uttalelse i podkasten har ikke gått upåaktet hen. Her avbildet med hertuginne Meghan. Foto: NTB Scanpix
FÅR REFS: Prins Harrys uttalelse i podkasten har ikke gått upåaktet hen. Her avbildet med hertuginne Meghan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sistnevnte uttalelse har nå fått flere til å reagere, deriblant lege Karol Sikora (71), som raser til The Sun og mener at uttalelsen til prinsen er «opprørsk».

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

- Opprørende

Sikora stiller spørsmål ved hva slags kvalifikasjoner prins Harry har for å komme med disse uttalelsene, når han selv valgte å forlate landet i denne vanskelige tiden.

- Jeg synes disse kommentarene er opprørende. Når det gjelder mediene, forstår jeg virkelig ikke hva Harrys problem er. Journalister har rapportert om fakta og har gjort et godt arbeid med å sørge for at regjeringen tar ansvar, fortsetter han, og legger til:

- Mediene har også støttet NHS og blitt en viktig alliert av leger, sykepleiere og annet nøkkelpersonell. De skal applauderes, ikke snakkes nedsettende om.

Nadra Ahmed ved National Care Association mener på sin side at prins Harry kanskje ikke har sett alle sidene. Til The Sun forteller hun at helse- og omsorgsarbeidere er mentalt utslitt.

- Noen av tingene jeg har hørt er opprivende, forteller hun.

FÅR REFS: Kjendiser må også holde seg hjemme på grunn av coronaviruset, og prøver derfor å spre kjærlighet og glede på nye måter. Det er likevel ikke alt som går helt hjem til folket. Video: Rød Løper Vis mer

- Foraktelig

Journalist og tv-profil Piers Morgan (55), som for øvrig ikke er ukjent med å rette kritikk mot prins Harry eller hans kone, hertuginne Meghan, har delt et Twitter-innlegg hvor også han uttrykker sin mening rundt prins Harrys uttalelse.

Heller ikke han er særlig fornøyd med prinsens personlige mening.

«At prins Harry, fra sitt herskapshus i Hollywood, beskylder mediene for å overdrive omfanget av denne krisen i Storbritannia, er foraktelig. Det er mediene som viser fram det virkelige omfanget mens dødstallene våre går mot det høyeste i Europa, og at over 60 helsearbeidere har nå gått bort», skriver Piers Morgan.

LES OGSÅ: Med stikk til de unge kongelige

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer