Prins Harry:

Kritiseres: - En tosk

- Disse avsløringene bekymrer meg og vil sannsynligvis også bekymre teamet rundt prins Harry.

KRITISERES: Prins Harrys åpenhet i selvbiografien «Spare» har ikke falt i god jord hos alle . Foto: AP/NTB
KRITISERES: Prins Harrys åpenhet i selvbiografien «Spare» har ikke falt i god jord hos alle . Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Harry (38) har ikke spart på hemmelighetene i den mye omtalte boken «Spare». Der deler han svært åpent om livet som kongelig i Storbritannia og har med selv de minste detaljer.

For mange detaljer, sier Dai Davies, tidligere leder ved politiets avdeling for de kongeliges sikkerhet, til Daily Telegraph, og forklarer at det er en spesielt en ting han reagerer sterkt på.

Han mener nemlig at enkelte av detaljene i boken avslører hvordan en rekke av kongehusets eiendommer ser ut på innsiden.

ØDELAGT: Prins Harry avslører detaljer om slåsskampen han hadde med broren sin Prins William i talkshowet «The Late Show with Stephen Colbert». Video: Pluto TV Vis mer

- Disse avsløringene bekymrer meg

Davies reagerer blant annet på at Harry gir detaljerte beskrivelser på hvordan man finner dronningens dyre viner og gaver fra utenlandske regjeringer.

Harry deler også informasjon om hvor dronningens soverom var i Balmoral og hvordan man kommer seg til kongens private rom i det samme slottet.

MYE: Se og hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, mener prins Harry deler for mye i boken «Spare». Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Disse avsløringene bekymrer meg og vil sannsynligvis også bekymre teamet rundt prins Harry, sier Davies og fortsetter:

- Avsløringene gjør jobben med å beskytte ham, enten privat eller på annen måte, problematisk. Bare en tosk ville avslørt denne typen detaljer om de kongeliges eiendommer.

- Utsetter kongefamilien i fare

Han mener detaljene i Harrys bok utsetter kongefamilien for fare.

- Det er en grunn til at Buckingham Palace aldri forteller noen detaljer om sine sikkerhetsoperasjoner, store eller små. De ville aldri forventet at noen med så inngående kunnskap om private kongelige boliger skulle avsløre slik informasjon, sier Davies.

AVSLØRINGER: Prins Harry slipper sin selvbiografi «Spare». Der kommer det flere avsløringer. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Han forklarer at det historisk sett alltid har vært mennesker som har ønsket å ta seg inn i de på de kongelige eiendommene.

- Enten det er personer med psykiske problemer som er besatt av kongefamilien eller om det er terrorister, kan denne informasjonen vise seg å være veldig nyttig, sier Davies.

LES OGSÅ: Krever en unnskyldning

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer