Katy Perry:

Kritiserer Meghans brudekjole

Artisten synes Hollywood-stjernens kjole så et par nummer for stor ut til henne.

SYNSER: Katy Perry mener Meghan Markle skulle tatt seg en ekstra tur til skredderen før bryllupet. Her er popstjernen avbildet under MET-gallaen tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix
SYNSER: Katy Perry mener Meghan Markle skulle tatt seg en ekstra tur til skredderen før bryllupet. Her er popstjernen avbildet under MET-gallaen tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lørdag var en enorm folkemengde og millioner av tv-tittere vitne til at Meghan Markle (36) ga sitt ja til prins Harry (33) i St. Georges kapell på Windsor slott utenfor London.

I forkant av den store begivenheten, som har fått massiv oppmerksomhet i internasjonal presse, var det selvfølgelig knyttet stor forventning til Meghans valg av brudekjole og designer.

Og i helgen ble det endelig klart at det var britiske Clare Waight Keller, ved det franske motehuset Givenchy, som hadde fått den ærefulle oppgaven.

- Det ser ut som en Mette-Marit-aktig kjole i sin enkelhet. Fantastisk vakkert, sa moteekspert Marianne Jemtegård i Se og Hørs livesending om bryllupet i helgen.

- Kate vant

Men ikke alle var like imponerte over valget. Det ga popstjernen Katy Perry (33) klart utrykk for under nattens Billboard Music Awards.

- Jeg ville ha gjort en «fitting» til (sydd inn kjolen red. anm), fortalte hun til Entertainment Tonight, og fortsatte:

- Jeg kommer aldri til å ikke fortelle sannheten! En «fitting» til, men jeg elsker deg.

Saken fortsetter under bildet.

FORAN OG BAK: Meghan strålte i kjole fra Givenchy under selve vielsen. Hun hadde også på seg slør og en glitrende tiara, lånt av dronning Elizabeth. Foto: NTB Scanpix
FORAN OG BAK: Meghan strålte i kjole fra Givenchy under selve vielsen. Hun hadde også på seg slør og en glitrende tiara, lånt av dronning Elizabeth. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Samtidig avslørte sangfuglen også at hun synes Meghans svigerinne, Kate Middleton (36), hadde en vakrere kjole da hun giftet seg med prins William (35) i 2011.

Kate skred den gang opp kirkegulvet i en langermet blondekjole fra Alexander McQueen, signert Sarah Burton.

- Kate, Kate, Kate vant, Kate vant, understreket Perry gang på gang.

LES ALT OM BRYLLUPET HER!

Men til tross for at Katy ikke var så stor fan av Meghans brudekjole, så hadde hun likevel flere godord på lager til den ferske bruden.

- Jeg er så glad på deres vegne, og alt hun gjør av humanitært arbeid er fantastisk. Jeg elsker at hun er en stolt feminist, jeg støtter henne som kvinne, elsker henne og ønsker dem begge alt det beste, delte hun videre med nettstedet.

Saken fortsetter under bildet.

GIFTET SEG SYV ÅR TIDLIGERE: Da prins William og hertuginne Kate giftet seg i 2011 stilte Kate i Alexander McQueen design. Foto: NTB Scanpix
GIFTET SEG SYV ÅR TIDLIGERE: Da prins William og hertuginne Kate giftet seg i 2011 stilte Kate i Alexander McQueen design. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Stort hemmelighold

I forkant av Meghan og Harrys bryllup ble designeren av brudekjolen holdt strengt hemmelig.

Da Meghan forlovet seg i november i fjor, ble hun fotografert i en 500 000-kroners kjole fra britiske Ralph & Russo, et merke som mange spekulerte i som aktuelt for brudekjolen også.

Spørsmålet var hvorvidt amerikanske Markle ville velge britisk eller amerikansk design.

Så sent som dagen før bryllupet ble britiske Stella McCartney nevnt som en potensiell kandidat til å ha designet brudekjolen.

- Stella passer perfekt for Meghan, hun bruker organiske stoffer og hun har samme etos og moral som Meghan. Stilen hennes er veldig diskret, kjolene hennes er veldig stilrene, veldig Meghan - og de er venner, sa den britiske brudekjoledesigneren Caroline Castigliano til New York Post.

Og selv om ikke det ble Stella McCartney som designet selve brudekjolen, så gjorde derimot Meghan et bytte av antrekk etter selve bryllupsseremonien - og til mottakelsen på Frogmore House stilte hun i en lekker silkekjole fra den britiske designeren.

Saken fortsetter under bildet.

KJOLEBYTTE: Her forlater det nygifte paret Windsor slott for å reise videre til Frogmore House, der etterfesten fant sted. Foto: NTB scanpix
KJOLEBYTTE: Her forlater det nygifte paret Windsor slott for å reise videre til Frogmore House, der etterfesten fant sted. Foto: NTB scanpix Vis mer

Spesielt brudeslør

Ifølge Town & Country fikk dronning Elizabeth (92) se kjolen til Meghan før vielsen, muligens for å gi den en siste godkjenning.

For en drøy uke siden skrev den amerikanske hoffreporteren Omid Scobie på Twitter at brudekjolen til Markle var fiks ferdig og ble oppbevart trygt inne på Windsor Castle i forkant av bryllupsdagen.

I helgen ble det også kjent at den tidligere «Suits»-stjernens lange, vakre brudeslør hadde en noe spesiell historie.

Markle ønsket nemlig at alle de 53 landene i det britiske samveldet skulle være representert under seremonien. Det ble løst ved at Waight Keller designet et slør med blomsterbroderier som representerer den særegne floraen i alle disse landene.

Fremover skal Meghan som kjent jobbe med ungdom i Samveldet av nasjoner.

ELEKTRISK BIL: Etter lunsjen kjørte prins Harry seg selv og bruden til bryllupsfesten i en Jaguar E-Type Concept Zero. Video: Kensington Palace via CNN Vis mer

LES OGSÅ: Dette var prins Harrys helt spesielle gjest i bryllupet