Prins William:

Kritikken hagler: - En skam

- Dette vippet meg helt av pinnen, er blant reaksjonene etter prinsens uttalelser.

KRITISERES: Etter at prins William slo hardt tilbake mot rasisme i fotballen, er det flere som stiller spørsmål ved hvorfor han ikke sto opp på samme måte for hertuginne Meghan. Her er han avbildet med hertuginne Kate og hertuginne Meghan i 2017. Foto: Tim Rooke /REX / NTB
KRITISERES: Etter at prins William slo hardt tilbake mot rasisme i fotballen, er det flere som stiller spørsmål ved hvorfor han ikke sto opp på samme måte for hertuginne Meghan. Her er han avbildet med hertuginne Kate og hertuginne Meghan i 2017. Foto: Tim Rooke /REX / NTB Vis mer
Publisert

I flere år har hertuginne Meghan (39) holdt ut med rasistiske og hetsende kommentarer, noe som delvis har bidratt til Meghan og prins Harrys (36) beslutning om å trekke seg tilbake i fjor.

Ifølge ELLE var imidlertid prins William (38) og hertuginne Kate (39) nokså stille da det kom til å stå opp mot rasismen og hetsen Meghan mottok da hun giftet seg inn i den britiske kongefamilien. Det er først nå at prins William er klar i sin tale hva gjelder rasisme.

Det er derimot ikke rasismen mot svigersøsteren som fokuset er rettet mot, men heller rasisme i fotballen.

I en rekke Twitter-innlegg ber prins William, som for øvrig er president i Fotball Association, om at rasismen må ta slutt.

«Rasistisk misbruk - enten det er på banen, tribunen eller på sosiale medier, er foraktelig, og det må stoppe nå. Vi har alle et ansvar for å skape et miljø der slikt misbruk ikke tolereres, og de som velger å spre hat og splittelse holdes ansvarlig for handlingene sine. Det ansvaret strekker seg til plattformene der så mye av denne aktiviteten nå finner sted», er blant det han skriver, og legger til:

«Jeg berømmer alle de spillerne, supporterne, klubbene og organisasjonene som fortsetter å rette fingeren og fordømme dette misbruket på sterkest mulig måte».

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

I hardt vær

Prins Williams klare tale om rasisme skapte imidlertid full forvirring blant den rojale fansen, som nå stiller spørsmål ved hvorfor hertuginne Meghan ikke ble forsvart på samme måte.

«Hei fra USA. Dette vippet meg helt av pinnen, da jeg aldri hørte denne sterke holdningen mot rasisme da det gjaldt hertuginne Meghan. Wow», lyder en Twitter-melding.

Forfatter Kristen Meinzer har også sitt å si om saken:

«Jeg skulle ønske at du og familien din var like høylytte og antirasistiske da målet for rasisme var hertuginne Meghan».

Den britiske bokseren Ashley Theophane slenger seg også på:

«En skam at du ikke hadde den samme energien da Meghan ble fornærmet på den måten».

Andre påpeker at det er motbydelig at å stå opp for fotballen betyr mer enn å stå opp for sin egen familie, mens andre mener William er en hykler.

Prins William har i skrivende stund ikke uttalt seg om kritikken.

Det skal imidlertid nevnes at prins William støttet prins Harry da han kom med en lengre uttalelse i 2016 hvor han fordømte trakasseringen av hertuginne Meghan.

KRITISERES: Prins Harry og Hertuginne Meghan deltok denne uka i et zoom-møte med unge ledere om rasisme. Det falt ikke i god jord hos alle. Reporter: Emilie Rydning / Rød løper Vis mer

Var bekymret for sikkerheten

Da prins Harry først ble sammen med Meghan måtte Kensington Palace be folk om å la Meghan være i fred, etter at hun hadde mottatt en storm av hat og kritikk - hovedsakelig på grunn av etnisiteten sin.

Meghan, som den gang var skuespiller og gikk under etternavnet Markle, er halvt afroamerikaner. Det har hun mottatt rasistiske kommentarer for.

I den ovennevnte uttalelsen fra kongehuset i begynnelsen av parets forhold, kritiserte prins Harry det han beskrev som «rasekritiske undertoner» i pressen. Også da forholdet først ble bekreftet, kom det frem at 39-åringen hadde mottatt hets.

- Kjæresten hans, Meghan Markle, har vært utsatt for hets og trakassering, het det i uttalelsen.

OVERRASKET: Hertuginne Meghan viste seg i en videosnutt for CNN. Dette er hertuginnens første opptreden etter avsløringen om at hun hadde opplevd spontanabort. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

Støttet broren

Det var blant annet snakk om ærekrenkelser og rasistiske uttalelser.

- Prins Harry er bekymret for Meghan Markles sikkerhet og er dypt skuffet over at han ikke kunne beskytte henne. Det er ikke riktig at miss Markle etter noen måneders forhold til ham skal bli utsatt for en slik stormfull situasjon. Han vet at folk vil si at: «det er prisen å betale», og: «det er spillereglene». Han er uenig med dem. Det er ikke et spill - det er livet hans og hennes, het det videre, ifølge The Telegraph.

Prins William valgte som tidligere nevnt den gang å støtte broren i form av å komme med en uttalelse om saken.

«Hertugen av Cambridge forstår absolutt situasjonen med hensyn til personvern, og støtter behovet til prins Harry om å støtte de som står ham nærmest», lød det fra prins William, ifølge Vanity Fair.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

LES OGSÅ: - Nektet å oppfylle Harrys ønske

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer