Prinsesse Märtha Louise:

Krisemøter om tittelen

Etter det Se og Hør erfarer, vurderes prinsessetittelen nå nøye.

PRINSESSE: Som datter av kong Harald har Märtha Louise hele livet kunnet kalle seg prinsesse. Nå kan det endres, etter det Se og Hør erfarer. Foto: Lise Åserud / NTB
PRINSESSE: Som datter av kong Harald har Märtha Louise hele livet kunnet kalle seg prinsesse. Nå kan det endres, etter det Se og Hør erfarer. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

At det har stormet kraftig rundt prinsesse Märtha Louise (51) det siste året, er mildt sagt ingen overdrivelse. Overskrifter og og store oppslag har kommet på løpende bånd.

Nylig bestemte danske dronning Margrethe (82) seg for å strippe barnebarna for prins- og prinsessetitlene de har hatt hele livet - til stort sjokk for resten av kongefamilien.

Nå ser det ut til at kong Harald (85) vurderer å gjøre det samme med hans egen datter.

PRINSESSEN: Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett gjestet God Morgen Norge på TV 2 torsdag 16. mai. Video: TV 2 Se hele saken her: https://www.tv2.no/a/10611424/ Vis mer

Krisemøter om Märtha

Etter det Se og Hør erfarer, har det nemlig den siste tiden vært krisemøter på Slottet. Møtene skal ha vært mellom kongen, kronprins Haakon (49) og prinsesse Märtha Louise.

Der skal Märthas prinsessetittel ha blitt diskutert.

I 2019 meldte kongehuset at Märtha Louise, i samråd med familien, hadde besluttet at hun ikke lenger ville bruke prinsessetittelen i kommersielle sammenhenger. Hun kunne imidlertid fortsette å bruke tittelen når hun representerte kongehuset, samt i privat sammenheng. Tittelen «Hennes Kongelige Høyhet» ga hun fra seg i 2002.

Se og Hør erfarer at kongen nå vurderer å fjerne Märtha Louises prinsessetittel for godt.

Også Märtha Louise selv skal ha vurdert å frasi seg tittelen på egen hånd.

ORDKNAPP: Kronprins Haakon ønsket ikke å svare på spørsmål om sin søster prinsesse Märtha Louise og hennes nye kjæreste Durek Verrett. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Christian Wehus / Dagbladet Vis mer

Møtene skal ha funnet sted før 51-åringen reiste til Canada. Der befant hun seg, ifølge et innlegg på Instagram, for en uke siden.

Se og Hør har vært i kontakt med kongehusets kommunikasjonssjef, Guri Varpe, som opplyser at de ikke pleier å kommentere slikt. Se og Hør har også vært i kontakt med prinsesse Märtha Louises manager, Carina Scheele, som opplyser at de ikke har noen kommentar til saken.

Bakgrunnen for hvorfor 51-åringens prinsessetittel nå trolig vurderes som historie vites ikke, men det er ingen tvil om at det har vært mye bråk den siste tiden.

Ønskes ut

Det er ikke til å stikke under stol at mye av bråket har med Märthas forlovede, Durek Verrett (47), å gjøre.

Helt siden paret annonserte at de hadde funnet lykken, har de også en rekke ganger stått i midten av debattstormens øye. Mye av det er i kjølvannet av Verretts kontroversielle uttalelser.

FORELSKET: Etter at Märtha Louise annonserte at hun hadde forelsket seg i den selvutnevnte sjamanen Durek Verrett, har kritikken haglet etter kontroversielle uttalelser. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FORELSKET: Etter at Märtha Louise annonserte at hun hadde forelsket seg i den selvutnevnte sjamanen Durek Verrett, har kritikken haglet etter kontroversielle uttalelser. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Uttalelsene har også - naturlig nok - farget av på Märtha Louises rykte og omdømme.

Nylig ble det kjent gjennom en meningsmåling, utført av Norstat for NRK, at en stor prosentandel av nordmenn ønsker henne ut av kongehuset.

De 1000 spurte fikk spørsmålet «Hva synes du om at prinsesse Märtha Louise har offisielle oppgaver for kongehuset?», oppga NRK.

51 prosent mente at hun måtte slutte å representere kongehuset.

OPPRØRTE: Durek Verrett og Märtha Louise fortalte om motstanden de har møtt etter at de annonserte forlovelsen. Video: Instagram/@shamandurek Vis mer

33 prosent svarte at de er nøytrale eller ikke har noen mening, mens 13 prosent synes det er fint at prinsessen har offisielle oppgaver for kongehuset. Tre prosent svarte «vet ikke».

I etterkant av undersøkelsen skrev politisk redaktør i Nettavisen, Erik Stephansen, at prinsesse Märtha bør fratas prinsessetittelen.

«Det samme hensynet bør bli tatt overfor Märtha Louise: Hun bør snarest fratas sine titler og fritas for sine kongelige plikter. Deretter kan hun leve lykkelig med sin Durek alle sine dager, uten at vi trenger å bry oss», skrev han.

LES OGSÅ: - Kongens nei

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer