Prins Harry og hertuginne Meghan:

Krisemøter: - Kan miste titler

Kongehusekspert mener timingen på Meghan og Harrys intervju er umusikalsk.

HVA SKJER NÅ?: Om det kommende Harry- og Meghan-intervjuet vil gi konsekvenser, gjenstår å se. Foto: Justin Tallis / AFP / NTB
HVA SKJER NÅ?: Om det kommende Harry- og Meghan-intervjuet vil gi konsekvenser, gjenstår å se. Foto: Justin Tallis / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Allerede før prins Harry (36) fikk sin Meghan Markle (39) ble det kjent at bestemoren, dronning Elizabeth (94) , hadde lagt av hertugdømme Sussex til barnebarnet. Dette ville han overta ved inngåelse av ekteskapet, og siden har Meghan og Harry vært kjent som hertugparet av Sussex.

Når de søndag stiller til en bombe av et intervju med programleder Oprah Winfrey (67) har det blitt heftig spekulert på at dronningen skal være svært skuffet over barnebarnet og kona, som i fjor valgte å trekke seg fra sine kongelige plikter.

- Krisemøte

De siste dagene har det så godt som vært pr-krig mellom duoen og Kongehuset, men det er ikke kjent hva slags, eller om det i det hele tatt vil, resultere i noen konsekvens.

Ifølge den britiske tabloidavisen Mirror skal det ha blitt avholdt krisemøter på Buckingham Palace mellom seniormedlemmer av kongefamilien på forhånd av intervjuet, som dronningen skal være irritert over at skal sendes.

LØGNER: - Vi kan ikke forbli tause år de kommer med løgner, sier Meghan i intervju med Oprah Winfrey. Video: CBS Vis mer

Den britiske avisen skriver også at 94-åringen kan gå så langt at hun fratar Harry og Meghan hertugdømmet Sussex, som de altså fikk den 19. mai i 2018.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forklarer at det er de færreste som vet hva dronningen faktisk tenker på nåværende tidspunkt.

- Men nå har hun akkurat tatt fra paret alle beskytterskap; så om hun kommer noen få uker etter dette med enda mer, er det jo åpenbart hvorfor. Jo, fordi hun er provosert over intervjuet, mener Vagle.

- Ikke helt ukomplisert

Hun påpeker at det riktignok gjenstår å se om dette resulterer i noen drastiske endringer for paret.

- Det blir utrolig spennende å se hva de faktisk sier, og hvilke konsekvenser det får. Det britiske kongehuset skjelver nok i buksene nå, og er redde for hva som venter, sier hun, og fortsetter:

Det er knyttet store forventninger til det store intervjuet med prins Harry og Meghan Markle, som sendes i natt norsk tid. Se og Hørs kongehusekspert mener de bygger opp til krig. Vis mer

- Dronning Elizabeth har jobbet hardt for å bygge opp tilliten etter alle skandalene på 90-tallet, og er neppe særlig klar for at familien skal stemples som kald og ufølsom igjen. Men jeg tror Meghan og Harry får vel så mye motstand. Timingen er umusikalsk, og vitner om at det ikke er helt ukomplisert mellom partene.

Harrys bestefar prins Philip (99) ligger nemlig for tiden på sykehus, etter at det i februar ble kjent at han hadde følt seg uvel. I ettertid har det blitt kjent at han har fått en infeksjon og har mottatt behandling for denne.

Torsdag opplyste Buckingham Palace også at den 99 år gamle prinsen hadde gjennomgått et vellykket inngrep for en allerede eksisterende hjertesykdom.

LES OGSÅ: - Noe har endret seg mellom dem

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer