- Krise i ekteskapet

På 80-tallet var daværende kronprins Harald så nedbrutt og deprimert, at han vurderte å gå fra sin kone, skriver Se og Hør.

Oslo 29.08.2006 Statsbesøk fra Bulgaria første dag - Kong Harald , dronning Sonja , kronprins Haakon , kronprinsesse Mette-Marit og Bulgarias president, Georgi Parvanov med presidentfruen Zorka Petrova Parvanova

Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
Oslo 29.08.2006 Statsbesøk fra Bulgaria første dag - Kong Harald , dronning Sonja , kronprins Haakon , kronprinsesse Mette-Marit og Bulgarias president, Georgi Parvanov med presidentfruen Zorka Petrova Parvanova Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Kronprinsparet var utsatt for et enormt press, og alle hadde meninger om hvordan de utførte sin gjerning. Utad gjennførte paret sine oppgaver på en prikkfri måte.

Men gradvis ble ekteskapet, etter det dagens Se og Hør får opplyst, preget av nedturer fremfor oppturer. På midten av 1980-årene begynte ekteskapet til det daværende kronprisparet så smått å hangle.

SLOTTET: Ukjent for kongeparet

Dette utviklet seg sakte, men sikkert til å bli en alvorlig samlivskrise!

Det gikk i sin tid rykter om at kong Olav på 80-tallet i all hemmelighet oppsøkte Stortingspresident Jo Benkow for å kartlegge hvordan han stilte seg til en eventuell skilsmisse. I virkeligheten var det Kronprinsen selv som sendte overadjutant Kaare Langlete i ens ærend!

Benkow skal ha svart at han ikke syntes dette var særlig klokt, og hans konklusjon resulterte i at paret valgte å kjempe for å redde ekteskapet.

SE OG HØR: Står fast ved saken.

De oppsøkte et kjent psykolog-ektepar, og håpet at terapien ville hjelpe dem ut av samlivskrisen. Etter en stor innsats fra begge parter maktet kronprinsparet å arbeide seg gjennom problemene.

Neste år blir Kongen 70 år. I den forbindelse vil det snart bli utgitt en offisiell biografi om hans liv og virke, og boka er ført i pennen av tidligere Aftenposten-redaktør, Per Egil Hegge.

Bladet skriver at ifølge kilder har Kongen vært åpen om skilsmissespørsmålet ovenfor forfatteren, men hvor detaljert dette kapitlet er i boka vites foreløpig ikke. Les alle detaljene om de ekteskaplige problemene i dagens Se og Hør.

KLARTE IKKE Å REDDE FORHOLDET: Trude Mostue singel igjen!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer