Prins George:

Krever tilbake prinsens (7) gave

Prins George fikk en helt unik gave av den berømte BBC-profilen David Attenborough (94). Men nå krever Malta gaven tilbake.

FILMVISNING: I forrige uke så David Attenborough sin nye klimadokumentar sammen med hertugparet og deres tre barn Charlotte, Louis og George. Sistnevnte fikk en helt unik gave fra den kjente programlederen - men det er én hake. Foto: Kensington Palace/ Pa Photos/ NTB
FILMVISNING: I forrige uke så David Attenborough sin nye klimadokumentar sammen med hertugparet og deres tre barn Charlotte, Louis og George. Sistnevnte fikk en helt unik gave fra den kjente programlederen - men det er én hake. Foto: Kensington Palace/ Pa Photos/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På søndag ble det kjent at prins William (38) og hertuginne Kates (38) eldste sønn prins George (7) hadde fått en helt spesiell gave av den britiske programlederen David Attenborough (94), som er kjent for sine mange naturprogrammer de siste 50 årene.

Gaven - en forhistorisk tann fra en hai - ble gitt til den kommende monarken i forbindelse med at 7-åringen og resten av familien deltok på en privat filmvisning av Attenboroughs nye miljødokumentar nylig.

Det er bare et problem: nå vil Malta ha tanna tilbake. Det var nemlig her fossilet ble funnet i sin tid, og nå vil øya stille den ut for publikum, skriver CNN.

SPENNENDE: Prins George så ut til å være svært begeistret over fossilet han fikk av David Attenborough. Foto: NTB / Pa Photos / Kensington Palace
SPENNENDE: Prins George så ut til å være svært begeistret over fossilet han fikk av David Attenborough. Foto: NTB / Pa Photos / Kensington Palace Vis mer

David Attenborough fant fossilet da han var på familieferie på Malta på 1960-tallet, ifølge det britiske kongehuset, og det skal trolig være rundt 23 millioner år gammelt.

Maltas kulturminister Jose Herrera har imidlertid uttalt at tanna bør oppbevares på et lokalt museum, og har lovet å sette i gang prosessen for å få fossilet tilbake til de rettmessige eierne.

- Det finnes noen gjenstander som er viktige for maltesisk naturarv som har endt opp i utlandet, og som fortjener å bli hentet tilbake, sa Herrera til Times Of Malta, ifølge CNN.

Ny dokumentar

Det var som nevnt sist uke prins William, hertuginne Kate og de tre barna George, Charlotte og Louis møtte den ikoniske programlederen - som har laget naturprogrammer og dokumentarer for BBC i mer enn femti år.

GODE VENNER: Det er ikke første gang vi ser John Carew og Prins William kose seg i hverandres selskap. Her er guttene på tribunen da fotballaget Aston Villa skulle kjempe seg tilbake til hovedligaen i England. Vis mer

I den nyeste dokumentaren, som har fått navnet «Et liv på vår planet» på norsk, ser 94-åringen tilbake på livet og karrieren, samtidig som han studerer jordas evolusjonshistorie og presenterer en visjon for framtida.

Dokumentaren dreier seg om klimakrisa i motsetning til Attenboroughs fleste andre dokumentarer, som handler om naturen. «A Life On Our Planet» som er dokumentarens originaltittel, blir trolig 94-åringens siste.

Det er den mest personlige dokumentaren han har laget, og Attenborough har selv kalt den en biografi. I et intervju med NRK tidligere i september, sa naturhistorikeren at det var en gave å lage filmen.

FRIVILLIG: Prins William avslører hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

- Veldig få i 90-årene har muligheten til å se helt nøyaktig tilbake i tid på hva de har gjort og sagt i 20-årene. Jeg har denne muligheten, og denne gaven, sa BBC-profilen til kanalen.

Filmen hadde verdenspremiere 28. september, og blir også tilgjengelig på Netflix i oktober. Opprinnelig skulle premieren ha vært i april, noe som ble utsatt som følge av coronaviruset.

LES OGSÅ: Røper flytteplaner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer