På søndag ble det kjent at prins William (38) og hertuginne Kates (38) eldste sønn prins George (7) hadde fått en helt spesiell gave av den britiske programlederen David Attenborough (94), som er kjent for sine mange naturprogrammer de siste 50 årene.

- Rødt kort til prins William
Gaven - en forhistorisk tann fra en hai - ble gitt til den kommende monarken i forbindelse med at 7-åringen og resten av familien deltok på en privat filmvisning av Attenboroughs nye miljødokumentar nylig.
Det er bare et problem: nå vil Malta ha tanna tilbake. Det var nemlig her fossilet ble funnet i sin tid, og nå vil øya stille den ut for publikum, skriver CNN.

David Attenborough fant fossilet da han var på familieferie på Malta på 1960-tallet, ifølge det britiske kongehuset, og det skal trolig være rundt 23 millioner år gammelt.
Maltas kulturminister Jose Herrera har imidlertid uttalt at tanna bør oppbevares på et lokalt museum, og har lovet å sette i gang prosessen for å få fossilet tilbake til de rettmessige eierne.
- Det finnes noen gjenstander som er viktige for maltesisk naturarv som har endt opp i utlandet, og som fortjener å bli hentet tilbake, sa Herrera til Times Of Malta, ifølge CNN.

- Gjorde en dårlig jobb
Ny dokumentar
Det var som nevnt sist uke prins William, hertuginne Kate og de tre barna George, Charlotte og Louis møtte den ikoniske programlederen - som har laget naturprogrammer og dokumentarer for BBC i mer enn femti år.
I den nyeste dokumentaren, som har fått navnet «Et liv på vår planet» på norsk, ser 94-åringen tilbake på livet og karrieren, samtidig som han studerer jordas evolusjonshistorie og presenterer en visjon for framtida.

Beskyldes for kopiering: - Tullete
Dokumentaren dreier seg om klimakrisa i motsetning til Attenboroughs fleste andre dokumentarer, som handler om naturen. «A Life On Our Planet» som er dokumentarens originaltittel, blir trolig 94-åringens siste.
Det er den mest personlige dokumentaren han har laget, og Attenborough har selv kalt den en biografi. I et intervju med NRK tidligere i september, sa naturhistorikeren at det var en gave å lage filmen.
- Veldig få i 90-årene har muligheten til å se helt nøyaktig tilbake i tid på hva de har gjort og sagt i 20-årene. Jeg har denne muligheten, og denne gaven, sa BBC-profilen til kanalen.
Filmen hadde verdenspremiere 28. september, og blir også tilgjengelig på Netflix i oktober. Opprinnelig skulle premieren ha vært i april, noe som ble utsatt som følge av coronaviruset.
LES OGSÅ: Røper flytteplaner