Prins Andrew:

Krever ikke skandaleprinsen utlevert

USAs justisminister William Barr går nå inn i striden mellom britiske prins Andrew og etterforskerne av Jeffrey Epstein-saken i New York.

I HARDT VÆR: USAs justisminister avviser at det amerikanske justisdepartementet vil forsøke å få prins Andrew utlevert. Her er prinsen med datteren prinsesse Beatrice. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: USAs justisminister avviser at det amerikanske justisdepartementet vil forsøke å få prins Andrew utlevert. Her er prinsen med datteren prinsesse Beatrice. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har brutt ut full ordkrig mellom den britiske prinsen og myndighetene i USA som etterforsker den svære overgrepssaken mot den avdøde milliardæren Jeffrey Epstein.

Nå rykker USAs justisminister William Barr inn i den betente saken. I et intervju med Fox News forteller han at det amerikanske justisdepartementet forsøker å få prinsen i tale. Han avviser imidlertid at det er snakk om å forsøke å få prinsen utlevert.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

- Jeg tror ikke det er et spørsmål om å få ham utlevert. Det er bare et spørsmål om å få ham til å gi oss informasjon. Men utover det har jeg ingen kommentar, sier Barr.

Brøt tausheten

Flere medier har skrevet at den britiske sønnen til dronning Elizabeth har fått formell innkalling til avhør, men ikke vært villig til å samarbeide.

Mandag avviste advokatene til prins Andrew at prinsen har nektet å samarbeide og sa at han «minst tre ganger har tilbudt seg å bistå» i etterforskningen av avdøde Epstein.

Dette er første gang prinsen uttaler seg siden skandaleintervjuet han gjorde med BBC i november. Der nektet han for å ha vært involvert i noen av aktivitetene han og Epstein var anklaget for.

Uttalelsen fikk statsadvokat i New York, Geoffrey Berman, til å slå tilbake.

SNAKKER UT: En rekke kvinner snakker ut om overgrep, i den nye Netflix-dokumentarserien «Jeffrey Epstein: Filthy Rich». Se traileren. Vis mer

- Feilaktig

- I dag har prins Andrew igjen forsøkt å feilaktig portrettere seg selv for offentligheten som ivrig og villig til å samarbeide med en pågående, føderal kriminaletterforskning av sexhandel og andre lovbrudd begått av Jeffrey Epstein og hans medsammensvorne. Det til tross for at prinsen ikke har gitt noe intervju til føderale myndigheter, og gjentatte ganger har avvist vår henvendelse til å avtale et slikt intervju, og for nesten fire måneder siden informerte han oss utvetydig - gjennom den samme rådgiveren som ga ut dagens uttalelse - at han ikke ville komme inn for et slikt intervju, sier Berman i en uttalelse.

Prins Andrew var en venn av Epstein. Han er selv også anklaget - blant annet i dokumentaren «Filthy Rich» - for å ha deltatt i aktivitetene Epstein ble anklaget for.

SNAKKET UT: Virginia Giuffre har fortalt sin side av historien blant annet i et intervju med BBC. Hun hevder å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av prins Andrew da hun var 17 år gammel. Her er de to avbildet i 2001. Foto: NTB Scanpix
SNAKKET UT: Virginia Giuffre har fortalt sin side av historien blant annet i et intervju med BBC. Hun hevder å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av prins Andrew da hun var 17 år gammel. Her er de to avbildet i 2001. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge en kvinne i dokumentaren, Virginia Roberts Giuffre, hadde prins Andrew sex med henne da hun var 17 år i 2001. Ifølge Giuffre skal Epstein ha betalt henne 15 000 dollar for å ha samleie med prinsen. Selv har prinsen avvist alle anklager, selv om det finnes et bilde av de to sammen.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

LES OGSÅ: Plasserte bort adoptivsønnen sin

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer