Hertuginne Meghan:

- Krever bevis

Hertuginnen skal ha tatt kontakt med Buckingham Palace etter mobbepåstandene.

KONFLIKT: Tidligere denne måneden ble hertuginne Meghan beskyldt for å ha stått bak mobbing av fler ansatte på Kensington Palace. Anklagene har hun senere avvist, men nå skal hun ha krevd å se beviser for mobbeanklagene. Foto: Jim CLARKE / POOL / AFP / NTB
KONFLIKT: Tidligere denne måneden ble hertuginne Meghan beskyldt for å ha stått bak mobbing av fler ansatte på Kensington Palace. Anklagene har hun senere avvist, men nå skal hun ha krevd å se beviser for mobbeanklagene. Foto: Jim CLARKE / POOL / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Det er ingen tvil om at hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) har kapret mye spalteplass den siste uka etter intervjuet med Oprah Winfrey (67). Der gikk de blant annet ut mot den britiske kongefamilien.

Intervjuet kom bare kort tid etter at The Times skrev at ansatte ved Hoffet hevdet at Meghan hadde stått bak mobbing av flere ansatte på Kensington Palace, da hun og prins Harry bodde der. Meghan skal også ha gjort at enkelte ansatte tok til tårene.

«Vi er åpenbart bekymret for anklagene i The Times fra tidligere ansatte om hertugen og hertuginnen av Sussex», het det i en uttalelse fra Buckingham Palace, ifølge Independent.

«Derfor vil HR-teamet vårt undersøke innholdet i artikkelen. Medlemmer av personalet involvert på det tidspunktet, inkludert de som har forlatt hoffet, vil bli invitert til å delta for å se om vi kan lære av det», het det videre i uttalelsen.

STILLER OPP: Her gjør dronning Elizabeth sin første kongelige opptreden etter Megan Markles mye omtalte Oprah-intervju. Video: Buckingham Palace Vis mer

En talsperson for hertuginne Meghan gikk imidlertid ut og påpekte at hertuginnen ikke kjente seg igjen i anklagene.

- La oss bare si det som det er. En velplanlagt svertekampanje basert på villedende og skadelig feilinformasjon, sa talspersonen overfor ET Online, og fortsatte:

- Vi er skuffet over å se at denne ærekrenkende skildringen av hertuginnen av Sussex, blir gitt spalteplass av et av mediene.

Tatt kontakt

Nå kommer det imidlertid frem at hertuginne Meghan skal ha et ønske om å vite nøyaktig hvem som kaller henne en mobber, og hun skal kreve at Buckingham Palace gir henne navnene. Det melder Daily Mail.

Hertuginnen ønsker angivelig å se alle dokumenter, e-poster og tekstmeldinger relatert til mobbepåstandene, skriver avisen videre.

Som svar skal dronning Elizabeth (94) ha sendt forespørselen videre til prins Charles (72). En kilde tett på kongehuset bekrefter overfor avisen at Meghans representanter har skrevet til Buckingham Palace for å be om beviser.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Ifølge The Sun har Buckingham Palace nå tatt inn et team av uavhengige etterforskere for å se nærmere på påstandene om at hertuginne Meghan har mobbet tidligere ansatte. Den tidligere «Suits»-stjernen skal også ha planer om å samle sitt eget juridiske team, ifølge Fox News.

Som nevnt har hertuginnen avvist påstandene om mobbing, men en anonym kilde forklarer at de verste tilfellene av mobbing ikke har kommet frem enda, og at det er noen opprørende historier igjen å fortelle.

Sendte bekymringsfull e-post

Anklagene kom først til syne tidligere denne måneden da en e-post, sendt av Jason Knauf, hertugparets tidligere pressesekretær, ble lekket til avisen The Times, ifølge Daily Mail.

«Jeg er veldig bekymret for at hertuginnen var i stand til å mobbe to ansatte ut av husstanden det siste året. Behandlingen var fullstendig uakseptabel», lød det i e-posten som ble skrevet i oktober 2018.

SNAKKER UT: Thomas Markle snakker ut etter intervjuet med Harry og Meghan. Video: ITV Vis mer

«Hertuginnen ser ut til å alltid ha noen i sikte. Hun mobber og prøver å undergrave tilliten hennes (ansatt, journ.anm.). Vi har fått rapport etter rapport fra mennesker som har vært vitne til uakseptabel oppførsel overfor en ansatt», lød det videre.

E-posten ble sendt til Simon Case, den gang hertug av Cambridges private sekretær, og nå kabinettssekretær.

«Jeg er fortsatt bekymret for at ingenting vil bli gjort», la Knauf til.

- Alt annet enn rasist

Som nevnt var det denne uken Oprah-intervjuet med prins Harry og hertuginne Meghan ble vist på tv-skjermen.

Hertuginne Meghan hevdet i intervjuet at et medlem i kongefamilien skal ha uttrykt bekymring over hvor mørk sønnen deres Archie ville bli i huden.

Prins Harry har nektet å røpe hvem som tok opp hudfargen til Archie, og nøyaktig hva som ble sagt. Han fortalte imidlertid at rasisme i Storbritannia var en stor grunn til at de valgte å forlate kongehuset.

Prins William (38) slo imidlertid fast tidligere denne uken at den britiske kongefamilien ikke er en rasistisk familie.

RASER: Journalist og programleder Piers Morgan raser over nattens intervju med Meghan og Harry. Video: CBS/ITV Vis mer

Nick Bullen er sjefredaktør for True Royalty TV og har laget flere programmet om kongefamilien i nesten 20 år, han har også jobbet tett med prins Charles i løpet av disse årene.

Overfor Fox News insisterer han på at han aldri har mistenkt prins Charles for å være en rasist.

- Jeg har jobbet med prinsen av Wales, og jeg kan ikke si noe annet enn at han er alt annet enn en rasist. Jeg har stor respekt for ham. Han er en mann drevet av plikt, og jeg har alltid sett på ham som en god far til sønnene hans, sier Bullen.

SPEKULASJONER: Kjolen Meghan brukte under intervjuet med Oprah skaper spekulasjoner. Video: CBS Vis mer

Videre påpeker han at da faren til Meghan, Thomas Markle, ikke kunne delta i det bryllupet, var det prins Charles som tilbød seg å følge Meghan ned midtgangen.

- Etter min forståelse har han alltid ønsket Meghan velkommen. Han ønsket å forsikre seg om at hun ikke følte seg alene. Uansett forholdet mellom Meghan og faren, ville Charles være støttende for sønnen og svigerdatteren, fortsetter han.

LES OGSÅ: Denne detaljen latterliggjøres : - Katastrofe

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer