Krever at Maddes datter snakker feilfritt

Riksmarkskalken: Ellers mister hun plassen i arverekken.

MÅ HJEM TIL SVERIGE: Det første bildet vi fikk se av prinsesse Leonore Lilian Maria er tatt av pappa Chris O'Neill.
MÅ HJEM TIL SVERIGE: Det første bildet vi fikk se av prinsesse Leonore Lilian Maria er tatt av pappa Chris O'Neill. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den svenske Riksmarkskalken uttaler nå at prinsesse Leonore må flytte hjem til Sverige når hun fyller seks år, ellers mister hun retten til tronen.

De svenske bestemmelsene som regulerer arveretten til tronen er krystallklare. Om ikke prinsesse Madeleine tar med seg prinsesse Leonore til Sverige, kommer hun til å miste sin plass i den svenske tronrekken.

MÅ FLYTTE HJEM?: Prinsesse Madeleine kan bli nødt til å flytte hjem til Sverige, dersom datteren skal beholde sin plass i arverekken til den svenske tronen Foto: FameFlynet Sweden
MÅ FLYTTE HJEM?: Prinsesse Madeleine kan bli nødt til å flytte hjem til Sverige, dersom datteren skal beholde sin plass i arverekken til den svenske tronen Foto: FameFlynet Sweden Vis mer

- Det gjelder å følge loven som krever at hun døpes i den svenske kirken, protestantisk, og oppfostres innenfor riket, forteller Svante Lindqvist til Aftonbladet.

Overtalte Silvia

Det var lenge usikkert om Madeleine ville føde prinsessen i Sverige eller USA. Madeleine og ektemannen Chris O`Neill bor til daglig i New York, og like før jul kom beskjeden fra kongehuset om at Madeleine hadde valgt å nedkomme i New York.

Kongen og dronning Silvia skal i utgangspunktet ha vært lite positiv til forslaget, ettersom de var redd det svenske folket ville vende ryggen til prinsesse Madeleine - nok en gang.

Etter at hun flyttet utenlands har flere innbyggere vært misfornøyd med Madeleines valg...

Chris klarte likevel å overtale svigermor til fødsel i USA, og argumenterte med at det var best for Madeleine å føde i hjembyen - og slik ble det. Det har det svenske folket godtatt.

Må snakke svensk feilfritt

Men reglene som regulerer arverekkefølgen er strenge- og her kommer neppe Madeleine unna. Reglene ble utarbeidet allerede på 1500-tallet

- Hun skal oppfostres fra rundt seksårsalder og ha hele sin skolegang i Sverige. Hun må bli svensk, snakke feilfritt svensk og ta svensk studenteksamen, forteller Lindqvist videre til Aftonbladet.

Ifølge Aftonbladets hoffekspert Roger Lundgren er dette en indikasjon på at Madeleine kommer til å skifte bosted.

Saken fortsetter under bildet:

MÅ HJEM: Regler kan tvinge gfamilien på tre hjem om prinsesse Leonore skal beholde plassen i arverekken. Foto: Kungahuset
MÅ HJEM: Regler kan tvinge gfamilien på tre hjem om prinsesse Leonore skal beholde plassen i arverekken. Foto: Kungahuset Vis mer

Prinsesse Leonore er uansett ikke først i arverekken. Hun er i dag nummer fem i arverekken, etter kronprinsesse Victoria, prinsesse Estelle, prins Carl Philip og prinsesse Madeleine.

Det har tidligere vært spekulert i om paret kan komme til å bosette seg i London, ettersom Chris har bodd og arbeidet i England tidligere. Paret har også en rekke venner i storbyen, som Katrine Fredriksen og Celina Midelfart. Begge var også gjester i bryllupet i Sverige.

LES OGSÅ: Se hvem prinsessen ligner på.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer