IRRITASJON: Slottet har tidligere reagert med irritasjon på tyske ukebladers ville saker om Mette-Marit. Foto: SCANPIX
IRRITASJON: Slottet har tidligere reagert med irritasjon på tyske ukebladers ville saker om Mette-Marit. Foto: SCANPIXVis mer

Kreft-løgn om Mette-Marit

Oppspinnet rundt de norske kongelige fortsetter i tyske medier.

SEHER.NO: Det tyske bladet "Frau mit Herz" hevder at kronprinsesse Mette-Marit (33) er alvorlig syk, og at kronprins Haakon (33) mistenker kreft.


Sterke hodesmerter, som de siste månedene med tiltagende styrke skal ha spredt seg til hele kroppen gjør hverdagen svært vanskelig, skriver bladet i sin artikkel ifølge VG.


Norges kronprinsesse blir viet hele forsiden, samt et tosiders oppslag hvor det med store bokstaver blir spurt: "Hvor syk er hun egentlig?".


"Frau mit Herz" hevder at de har fått flere kommentarer fra Slottet, og en uttalelse lyder ifølge bladet slik:


"Fordi ingen behandling har effekt på Mette-Marit, frykter prinsen nå at hun eventuelt kan ha en svulst".


Men etter det VG erfarer har ingen i "Frau mit Herz" vært i kontakt med Slottet om denne saken.


I Sverige har man fått stoppet alle oppspinnene rundt de kongelige, etter at det svenske kongehuset saksøkte tysk sladderpresse. Og Ann-Christine Jernberg, informasjonssekretær ved Sveriges Kungahus i Stockholm mener at søksmålet var vellykket.


- Vi ser ikke de samme fantasihistoriene som vi gjorde tidligere. Nå er det heller slik at bladene ringer og spør om ting stemmer. Før var det ikke slik, sier hun til VG.


Nå vurderes det om også det norske kongehuset skal saksøke den tyske sladderpressen etter gjentatte løgner rundt Kronprinsessen.


- Det er en sak som hele tiden er til vurdering. Samtidig kan man ikke ta alt som skrives i denne delen av pressen seriøst. Det gjør ikke engang tyskerne, sier Norges ambassadør i Berlin, Bjørn Tore Godal.