Kronprins Frederik:

Krass kritikk: - Mangel på dømmekraft

Eksperter retter kritikk mot håndteringen av skandalen.

KOMMENTERER IKKE: Kongehuset har uttalt at de ikke kommer til å kommentere bildene av kronprins Frederik. Her med kona, kronprinsesse Mary. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/ AP/NTB
KOMMENTERER IKKE: Kongehuset har uttalt at de ikke kommer til å kommentere bildene av kronprins Frederik. Her med kona, kronprinsesse Mary. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/ AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har oppstått en enorm mediestorm i Danmark etter at det spanske ukebladet Lecturas publiserte bilder av kronprins Frederik (55) på hemmelig besøk i Madrid.

På bildene er også den meksikanske TV-stjernen Genoveva Casanova (47). Bladet skrev at kronprinsen overnattet hjemme hos henne.

Casanova har hele veien nektet for anklagene, og forklart at hun er en venn av kronprinsen og at hun fikk i oppgave å vise ham rundt i byen. Kongehuset på sin side har uttalt at de ikke kommenterer rykter.

Nå får kronprins Frederiks håndtering av skandalen kritikk fra flere kongehuseksperter.

Kongehusekspert Caroline Vagle om kronprins Frederik sine utroskapsrykter. Reporter: Caroline Vagle. Video: NTB Vis mer

- Uforståelig

Kongehusekspert i danske Ekstra Bladet Kim Bach, mener hele situasjonen er «absurd».

- Først og fremst utviser Frederik en helt utrolig mangel på dømmekraft. Og da er det ikke så viktig om han har gjort det ene eller det andre i Casanovas leilighet. Det vi har avslørt her er at Frederik fortsatt ikke har noen dømmekraft, sier Bach til Ekstra Bladet.

Selv om han tror pressen vil roe seg, mener han likevel dette er noe som vil hengene over kronprinsen i flere år framover.

Dette har kronprins Frederik aldri gjort før. Reporter: Caroline Vagle. Video: Se og Hør/Nora Skavhaug. Foto: NTB, Instagram/@detdanskekongehus. Vis mer

- Dels fordi han i det hele tatt har satt seg selv i denne situasjonen. Og da fordi fra nå av og de neste ti årene vil sønnen hans, Christian (18, journ.anm.), trolig bli sett med den ene erobringen etter den andre, og hver gang vil vi tenke på Frederik. Det er en helt banal psykologisk mekanisme.

I stedet for å nekte å snakke om bildene av kronprinsen og Casanova, burde kongehuset ha vært åpen om Madrid-besøket og hvorfor han reiste dit.

- Få i hvert fall historien ned på en eller annen måte. Det er ganske uforståelig, for nå skjer det at alle kunne ha regnet seg fram til, at historien vandrer og gir bensin til nye kuriøse rykter.

- Vil bli hengende over ham for alltid

Også her hjemme har bildene av kronprinsen og Casanova skapt overskrifter. Se og Hørs kongehusekspert er i likhet med Bach skeptisk til det danske kongehusets strategi.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

- Det er i hvert fall ingen tvil om at den strategien de har valgt, ikke funker! Det fører jo bare til desto flere spekulasjoner, og jeg tror dette vil bli hengende ved kronprinsen for alltid, sier Vagle.

- Det faktum at de ikke kommer med en troverdig forklaring, kan lage bedre grobunn for ryktene.

Nye detaljer

Senere har det blitt hevdet i spanske TV-programmet Espejo Público at dette ikke var første gang kronprinsen og Casanova tilbrakte tid sammen. Ifølge programmet har de møttes før under en «eksklusiv jakttur».

Programleder Susanna Griso kunne fortelle at hun hadde vært i kontakt med flere av Casanovas venner.

FORSTÅR IKKE: Kong Harald forteller at det har tatt tid å få Durek Verrett til å forstå hvordan det norske kongehuset fungerer. Video: NRK Vis mer

Griso hevdet at Casanova hadde kommet nær den danske tronarvingen etter at de møttes på en eksklusiv fjelljakt.

- Dette er eksklusive møter der du må betale mye penger for å delta. Alle kongelige og barna til de største familiene er der. Turene organiseres hovedsakelig i Tyskland og Østerrike. På slike turer, vanligvis i fjellområder, betaler gjestene tusenvis av euro for å kunne jakte på europeiske storviltarter som rådyr, alpesteinbukk, villsvin og mufflonvillsau.

LES OGSÅ: - Var på jakt med Casanova

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer