Prins Daniel:

Krass kritikk for en uke siden - nå hylles han

Snuoperasjon for svenske prins Daniel.

I HARDT VÆR: Prins Daniel fikk krass kritikk tidligere denne måneden da han glemte noe vesentlig under oppsummeringen av året sammen med kongefamilien. Nå kan det late til at det svenske folk har tilgitt ham. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Prins Daniel fikk krass kritikk tidligere denne måneden da han glemte noe vesentlig under oppsummeringen av året sammen med kongefamilien. Nå kan det late til at det svenske folk har tilgitt ham. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tidligere denne måneden havnet prins Daniel av Sverige (45) i hardt vær etter hvordan han ordla seg i programmet «Året med kungafamiljen». Han fikk krass kritikk for å ha glemt å nevne kvinner da han oppsummerte en spesifikk hendelse i 2018, og gikk senere ut og beklaget seg.

Nå ser det også ut til at prinsen, som giftet seg med kronprinsesse Victoria (41) i 2010, har lært av sine feil.

Mandag tok han nemlig del i den svenske versjonen av Idrettsgallaen på SVT, hvor svensk idrett og idrettsutøvere ble hyllet for sine prestasjoner.

Kronprinsessen og prins Daniel har tidligere tatt initiativ til prisen «Årets ildsjel», og det var derfor ikke overraskende at 45-åringen fikk dele ut den gjeve prisen.

ENGASJERTE: Både kronprinsesse Victoria og prins Daniel er svært interessert i sport og heier stadig på de svenske utøverne. Her sammen med prinsesse Estelle under ski-VM i Falun i 2015. Foto: NTB Scanpix
ENGASJERTE: Både kronprinsesse Victoria og prins Daniel er svært interessert i sport og heier stadig på de svenske utøverne. Her sammen med prinsesse Estelle under ski-VM i Falun i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For lite aktivitet

I ettertid har prinsen høstet lovord i lange baner om talen han holdt på scenen, hvor han blant annet hyllet den svenske idretten og uttalte hvor godt det er at barn og unge får sjansen til å leve et aktivt og sunt liv. Ifølge svenske Hänt rørte prins Daniel mange gjennom TV-skjermen.

- Dere idrettsutøvere gjør oss stolte. Dere forener det svenske folk på en måte som uslåelig. Noen ganger får dere hele landet til å stoppe opp når dere konkurrerer eller har store kamper, fordi vi vil følge dere. Sammen vil vi feire seirene og sammen sørger vi over deres nederlag, sa prinsen.

VANT FOLKET: Prins Daniel holdt en tale under den svenske Idrettsgallaen som nå hylles av det svenske folk. Foto: NTB Scanpix
VANT FOLKET: Prins Daniel holdt en tale under den svenske Idrettsgallaen som nå hylles av det svenske folk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

45-åringen sikret seg også flere latterkuler under talen, blant annet da han trakk frem enkelte hendelser i den svenske idretten. Prinsen påpekte også hvordan idretten forener mange.

- Om vi vil fortsette å samles rundt idretten og om vi vil at våre barn og unge skal ha det bra, da er vi nødt til å ta et steg videre fra der vi er nå, hvor bare tre av ti barn er i nok aktivitet per dag, sa han og fortsatte:

IDRETTSGLEDE: Både den svenske og den norske kongefamilien var samlet for å heie under ski-VM i Falun i 2015. Foto: NTB Scanpix
IDRETTSGLEDE: Både den svenske og den norske kongefamilien var samlet for å heie under ski-VM i Falun i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer
HEIA HEIA: Kronprins Haakon, kronprinsesse Victoria og kronprinsesse Mette-Marit på tilskuerbenken. Foto: NTB Scanpix
HEIA HEIA: Kronprins Haakon, kronprinsesse Victoria og kronprinsesse Mette-Marit på tilskuerbenken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ellers kommer vi ikke til å ha noe å feire på Idrettsgallaen i fremtiden, men derimot veldig mye å bekymre oss over når det gjelder folkehelsen.

Videre forklarte han at ikke alle må holde på med sport, men at alle barn i Sverige må få muligheten til å leve et aktivt og sunt liv.

Prinsen, som ved flere anledninger har vist at hans to barn, prinsesse Estelle (5) og prins Oscar (2), er aktive med både ski og hinderløype, hylles i sosiale medier etter den varme talen, ifølge det svenske ukebladet.

Spesielt innholdet i talen og hans karisma trekkes frem, skriver bladet.

I hardt vær

Så heldig var han imidlertid ikke tidligere i januar. I «Året med kungafamiljen» uttrykte nemlig prins Daniel sin glede over å ha fått spille hockey med gutta, noe som fikk enkelte til å sperre opp øynene.

Den svenske hockeystjernen Maria Rooth (39), som blant annet var på landslaget for Sverige under OL i 2002 og 2006, var også til stede under åpningen sammen med prinsen. Hun reagerte kraftig på hvordan 45-åringen ikke nevnte kvinnene som var til stede, ifølge Expressen.

Kommentaren skal ifølge den svenske avisen ha minnet Rooth på hvor mannsdominert hockeyverdenen er.

I ettertid fikk prins Daniel øynene opp for de sterke reaksjonene og tok raskt grep. Rooth skrev nemlig i et lengre innlegg på sin Instagram-profil, hvor hun har lagt ut et bilde av seg selv og prinsen, at 45-åringen ringte henne.

- I telefonen hørte man at prins Daniel angret, og jeg kjente at han mente alvor da han ba om unnskyldning. Han skammet seg, skrev hun blant annet.

Videre påpekte den tidligere hockeystjerna at alle mennesker kan gjøre feil og at «gamle vaner er vonde å vende».

- Forskjellen er når du har mot til å be om unnskyldning og reflektere.

Informasjonssjef ved det svenske hoffet, Margareta Thorgren, sa til avisen at prinsen og kongefamilien raskt tok handling da de ble gjort oppmerksomme på reaksjonene.

- Så fort prinsen innså sin feil ville han umiddelbart kontakte Maria Rooth. Selv om han i dette tilfellet sto i guttas garderobe ville han selvsagt beklage seg.

LES OGSÅ: - Jeg tror han hadde jukset på alderen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer