Prinsesse Märtha Louise:

Kranglet om prisen. Nå selger hun sommerparadiset

- Vi kjører full rulle etter påske.

SELGES: Onsdag morgen ble det kjent at prinsesse Märtha Louise nå legger ut ferieparadiset Bloksberg for salg. Foto: NTB Scanpix
SELGES: Onsdag morgen ble det kjent at prinsesse Märtha Louise nå legger ut ferieparadiset Bloksberg for salg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I august i fjor ble det avslørt av Se og Hør at prinsesse Märtha Louise skulle selge sommerparadiset Bloksberg på Hankø, som har vært i kongefamiliens eie i over 70 år.

Kort tid senere skrev Dagbladet at det var stor uenighet om hvor mye den historiske eiendommen kunne gå for når den selges, men nå legges eiendommen altså ut for salg. Det skriver Hegnar onsdag formiddag.

- Vi kjører full rulle etter påske. Taksten er 35 millioner, og den endrer vi ikke på, men kanskje gjør vi noe med prisen. Det er ikke endelig bestemt. Vi er uansett åpne for bud, sier Torbjørn Ek i Advokat Ek til Finansavisen.

Som nevnt ble det avslørt i fjor at prinsessen hadde planer om å selge eiendommen. Likevel ble den aldri lagt ut for salg i fjor sommer.

- Det var basert på lekkasjer, men vi gikk aldri ut med noe salg da. Dog fikk vi et par interessenter med antydning rundt 30 millioner kroner, og disse ligger fortsatt og vaker. Men vi tar ingenting for gitt før vi har skriftlige bud, sier Ek videre.

Dagbladet skrev i fjor at det var kjendismegler Torbjørn Ek som har fått salgsoppdraget, og han la ingenting imellom da han kommenterte prisanslaget fra tidligere stjernemekler Miguel Sørholt.

Saken fortsetter nedenfor.

ARVEGODS: Märtha arvet flotte Bloksbjerg fra kong Olav. Nå skal hun selge det. Foto: Se og Hør
ARVEGODS: Märtha arvet flotte Bloksbjerg fra kong Olav. Nå skal hun selge det. Foto: Se og Hør Vis mer

Krangel om taksten

Det var overfør Se og Hør at Sørholt uttalte at han mente Märtha Louise kunne tjene rundt 70 millioner på slaget av eiendommen.

Dette prisanslaget var Ek kraftig uenig i, og megleren opplyste at taksten på Bloksberg er halvparten av dette - altså 35 millioner kroner:

«Ser du refererer et «ekspertanslag» på prisen. Tenkte det var greit å opplyse deg om at innhentet takst sier kr 35 mill. hvilket jeg mener er et greit utgangspunkt», skrev Ek i en e-post til Dagbladet, men la til at han håpet prisen blir høyere.

Det var daværende kronprins Olav som kjøpte det herskapelige feriestedet i 1947. Etter hans bortgang i 1991, arvet kong Harald (82) eiendommen.

Kong Olav brukte i sin tid hytta som base da han var ute og seilte på Hankø. I flere år het det på folkemunne at «sommeren kom til Hankø når Kongen ankom - og K/S «Norge» la for anker utenfor».

Arvet feriehuset

Da kong Harald overtok sommerhuset, dro hele familien sammen til Bloksberg, der de koste seg med avslapning og vannaktiviteter.

Huset har en fantastisk utsikt over Oslofjorden, og i 2001 arvet prinsesse Märtha Louise feriestedet hvor hun har tilbragt så å si hver sommer.

I senere tid, da Märtha og hennes daværende ektemann Ari Behn tok over huset, ble det bygget et 60 kvadratmeter stort basseng, utstyrt med eget badehus og garderober.

Bassenget har imidlertid stort sett bare bydd på problemer, da det i 2016 ble kjent at det enda ikke var ferdigstilt.

De siste årenes oppussing til side, prinsessen har tilbragt en rekke sommere på hytta som nå legges ut for salg, og har mange barndomsminner fra feriestedet.

Vis mer Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: Må tilbake på operasjonsbordet