Prinsesse Märtha Louise selger Bloksbjerg:

Krangler om prisen på sommer-paradiset

Kjendismeglernes prisanslag spriker med flerfoldige millioner.

UENIGHET OM PRISEN: Kun et par dager etter at Se og Hør kunne avsløre at prinsesse Märtha Louise selger prakteiendommen Bloksbjerg, krangler eiendomsproffene om hva stedet er verdt. Foto: NTB scanpix
UENIGHET OM PRISEN: Kun et par dager etter at Se og Hør kunne avsløre at prinsesse Märtha Louise selger prakteiendommen Bloksbjerg, krangler eiendomsproffene om hva stedet er verdt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Se og Hør tirsdag kunne avsløre at prinsesse Märtha Louise (46) skal selge ferieparadiset Bloksbjerg, har salget av den historiske eiendommen skapt oppslag i en rekke medier.

Feriestedet har vært i kongefamiliens eie i over 70 år, og store deler av familien har i en årrekke skapt sommerminner på den idylliske eiendommen.

Torsdag melder Dagbladet at det allerede er stor uenighet om hvor mye prakteiendommen kan gå for når den nå selges.

Takst på 35 millioner

Avisen har tidligere skrevet at det er kjendismegler Torbjørn Ek som har fått salgsoppdraget, og han legger ingenting imellom når han kommenterer prisanslaget fra tidligere stjernemekler Miguel Sørholt.

Det var overfør Se og Hør at Sørholt uttalte at han mente Märtha Louise kunne tjene rundt 70 millioner på slaget av eiendommen.

Dette prisanslaget er Ek kraftig uenig i, og megleren opplyser at taksten på Bloksbjerg er halvparten av dette - altså 35 millioner kroner:

«Ser du refererer et «ekspertanslag» på prisen. Tenkte det var greit å opplyse deg om at innhentet takst sier kr 35 mill. hvilket jeg mener er et greit utgangspunkt», skriver Ek i en e-post til Dagbladet, men tilføyer at han håper prisen blir høyere.

- Sjokkerende lavt

Overfor Dagbladet holder Miguel Sørholt på sitt opprinnelige prisanslag, samtidig som han ikke utelukker at Märthas eiendom kan gå for enda mer.

Taksten på «beskjedne» 35 millioner kroner mener han derimot er vanskelig å fatte.

- Det vil jeg si er helt uforståelig. Det er sjokkerende lavt, sier Sørholt til avisen, og legger ikke skjul på at han er kritisk til å bruke en slik takst.

- Jeg tror det kan være mediemessig negativt for dem som ønsker å gi 70 millioner, tilføyer han.

SKEPTISK: Miguel Sørholt, som nå driver som eiendomsinvestor på Kanariøyene, mener at taksten på Märtha Louise sin ferieeiendom er sjokkerende lav. Foto: ANdreas Fadum/ Se og Hør
SKEPTISK: Miguel Sørholt, som nå driver som eiendomsinvestor på Kanariøyene, mener at taksten på Märtha Louise sin ferieeiendom er sjokkerende lav. Foto: ANdreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Elsket eiendom

I skrivende stund har ikke prinsesse Märtha Louise uttalt seg direkte om det allerede svært omtalte salget. Onsdag delte hun imidlertid et bilde fra feriestedet på Instagram, sammen med følgende tekst:

- Kommer til å savne denne utsikten, skrev prinsessen til det vakre bildet, etterfulgt av emneknaggen «vakker morgen».

Saken fortsetter nedenfor.

Will miss this view. #beautifulmorning

Et innlegg delt av Märtha Louise (@martha_louise123)

Det var daværende kronprins Olav som kjøpte det herskapelige feriestedet i 1947. Etter hans bortgang i 1991, arvet kong Harald (81) eiendommen.

Det er blant annet eiendommens kongelige historikk Miguel Sørholt har lagt til grunn for sitt prisanslag.

Huset har dessuten en fantastisk utsikt over Oslofjorden, og i 2001 arvet prinsesse Märtha Louise feriestedet hvor hun har tilbragt så å si hver sommer.

Også i år tilbragte hun sommerferien på Bloksbjerg, både med og uten barna Maud Angelica (15), Leah Isadora (13) og Emma Tallullah (9), som hun har sammen med Ari Behn (45).

ARVEGODS: Märtha arvet flotte Bloksbjerg fra kong Olav. Foto: Se og Hør
ARVEGODS: Märtha arvet flotte Bloksbjerg fra kong Olav. Foto: Se og Hør Vis mer

- I år skal jeg være på hytta på Hankø sammen med barna, og litt uten barn. For sånn er det jo når man er skilt, sa hun i «Reiseradioen» på NRK i juli.

På 80-tallet ble Bloksbjerg utvidet med anneks og badstue, i regi av kong Harald og dronning Sonja (81). Samtidig ble hovedhuset pusset opp.

FERIESTED: Kongefamilien har tilbragt mange somre på Hankø. Her prøver kronprins Haakon seg på seilbrett i 1981. Foto: NTB Scanpix
FERIESTED: Kongefamilien har tilbragt mange somre på Hankø. Her prøver kronprins Haakon seg på seilbrett i 1981. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I senere tid, da Märtha og hennes daværende ektemann Ari Behn tok over huset, ble det bygget et 60 kvadratmeter stort basseng, utstyrt med eget badehus og garderober.

Bassenget har imidlertid stort sett bare bydd på problemer, da det i 2016 ble kjent at det enda ikke var ferdigstilt.

De siste årenes oppussing til side, prinsessen har tilbragt en rekke sommerferier på hytta som nå legges ut for salg, og har mange barndomsminner fra feriestedet.

LES OGSÅ: Märtha nyter tiden uten barna

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer