Kong Willem-Alexander:

Kraftig kritikk til kongen

Den nederlandske kongen brøt reglene.

OI DA: Kong Willem-Alexander får hard medfart for å ikke ha overholdt avstand. Foto: AFP/NTB
OI DA: Kong Willem-Alexander får hard medfart for å ikke ha overholdt avstand. Foto: AFP/NTB Vis mer
Publisert

I fjor høst fikk Nederlands kongepar sterk corona-kritikk for å gjennomføre en feriereise i Hellas mens Nederland hadde innført delvis nedstengning.

Kort tid seinere avbrøt de reisen.

- Vi avbryter ferien vår. Vi ser folks reaksjoner på meldingene i mediene, og de er kraftige, og de påvirker oss, sa kong Willem-Alexander og dronning Maxima i en uttalelse som ble offentliggjort da.

Om den nederlandske kongen har lært eller ei, vites ikke, men nå får han i hvert fall hard medfart igjen. Denne gangen etter å ha deltatt på en lokal fotballfest, skriver danske BT.

Møtte fotballfans

Videre kommer det fram at Willem-Alexander i forkant av kampen mellom Nederland og Østerrike torsdag overrasket folket i byen Haag, nærmere bestemt gata Marktweg.

I HAAG: Kongen med borgemesteren i Haag. Foto: AFP/NTB
I HAAG: Kongen med borgemesteren i Haag. Foto: AFP/NTB Vis mer

Sistnevnte gate hadde kort tid i forveien vunnet pris som den vakreste oransje gaten i Nederland, en konkurranse som ifølge avisa oppfordret alle nederlendere til å pynte sine gater for å støtte landslaget under EM.

I løpet av sitt korte besøk rakk kongen både å ta enkelte i hånda, samtidig som han ikke overholdt halvannen meters avstand.

Flere ministere i Nederland reagerer på kongens oppførsel, og påpeker at restriksjonene gjelder for alle - også kongelige.

Vis mer

Kongen var imidlertid ikke på besøk alene. Også borgemesteren i Haag, Jan van Zanen, dukket opp. En talsperson for sistnevnte har ifølge BT forsvart mangelen på avstand med at både kongen og borgemesteren tiltrakk seg flere personer enn ventet.

Det samme gjør landets statsminister, Mark Rutte.

LES OGSÅ: Rørende hyllest etter prinsens død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer