Korrupsjonsskandale i kongehuset

Kong Juan Carlos nekter svigersønnen Inaki Urdangarin å ta del i kongelige plikter på ubestemt tid.

SKANDALE: Kong Juan Carlos, dronning Sofia, prins Felipe, prinsesse Letizia, prins Elena, prinsesse Cristina og Iñaki Urdangarin, her i forbindelse med Spanias nasjonaldag 12.oktober 2011.  Foto: Stella Pictures
SKANDALE: Kong Juan Carlos, dronning Sofia, prins Felipe, prinsesse Letizia, prins Elena, prinsesse Cristina og Iñaki Urdangarin, her i forbindelse med Spanias nasjonaldag 12.oktober 2011. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den spanske kongefamilien, med kong Juan Carlos (73) i spissen, blir etter alt å dømme nødt til å gi en offentlig oversikt over familiens økonomi, for første gang noensinne, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Dette skjer etter at det ble kjent at kongens svigersønn Iñaki Urdangarin (43), skal ha underslått offentlige penger som ble gitt til «Instituto Noos». Urdangarin var tidligere president i selskapet som fikk støtte til å organisere en turist- og sportskonferanse på Balearene i 2005 og 2006.

Den tidligere håndballspilleren og OL-deltakeren, som er gift med kongeparets yngste datter prinsesse Cristina (46), skal på vegne av bedriften ha mottatt en offisiell støtte på rundt 18 millioner norske kroner.

Det viser seg derimot nå at kostnadene for arrangementene var lavere enn den støtten som ble gitt. Anklagene går derfor ut på at Urdangarin, som fikk tittelen hertug av Palma de Mallorca da han giftet seg med Cristina i 1997, skal ha puttet resten av pengene i sin egen private lomme.

Via sin advokat skal Urdangarin ha benektet all skyld.

- Han er bekymret. Jeg vil si at sorgfull er ordet. Han vil alltid føle på anklagene, men han er fullstendig uskyldig, sa advokat Mario Pascual nylig i et intervju på riksdekkende spansk TV.

For den respekterte kong Juan Carlos går korrupsjonsryktene ut over hans og resten av familiens omdømme, og svigersønn Urdangarin kommer iløpet av uken til å gå ut med en offentlig unnskyldning for å ha svertet familiens gode navn og rykte.

Dersom hertugen blir dømt for korrupsjon kan han vente seg opptil 15 års fengsel.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Derfor viser Lindsay Lohan seg naken 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer