Prins Harry:

- Konstant redd for å miste Meghan

Prins Harry er brutalt ærlig om hvorfor han trakk seg tilbake.

VANSKELIG TID: Prins Harry fryktet han skulle miste hertuginne Meghan. Den frykten har han ikke gitt helt slipp på ennå. Foto: REX/NTB
VANSKELIG TID: Prins Harry fryktet han skulle miste hertuginne Meghan. Den frykten har han ikke gitt helt slipp på ennå. Foto: REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tanken om at livet skulle bli lettere for prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) da de trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter i fjor, har vist seg å bli alt annet enn det.

Kritikk, sjokkintervju og anklager både mot og fra det britiske kongehuset er bare noe av det hertugparet av Sussex har gått gjennom det siste året.

Mest sjokkerende var det nok da hertuginne Meghan under Oprah Winfrey-intervjuet fortalte at hun ikke ønsket å leve lenger etter å ha blitt del av den britiske kongefamilien.

Hun fortalte at hun slet med selvmordstanker, og at hun til slutt gikk til prins Harry.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

- Jeg husker at han omfavnet meg. Jeg dro til institusjonen og sa at jeg ville dra til et sted for å få hjelp. Jeg fikk beskjed om at jeg ikke kunne fordi det ikke ville være bra for institusjonen.

- Jeg var livredd, sa prins Harry om hva han følte da Meghan fortalte ham at hun ikke ville leve lenger.

- Ville vært urettferdig

I den nye serien, «The Me You Can't See», som Harry produserer sammen med nettopp Winfrey, åpner han ytterligere opp om Meghans brutalt ærlige og sjokkerende innrømmelse. Han legger heller ikke skjul på hvor redd han er for å miste kona.

- Det mest skremmende for henne var klarheten i det. Hun hadde ikke mistet det, hun var ikke gal, hun medisinerte ikke seg selv gjennom piller eller alkohol, hun var helt edru, forteller prinsen ifølge Independent, og fortsetter:

- Det som stoppet henne fra å gjøre det var hvor urettferdig det ville ha vært overfor meg etter alt som skjedde med moren min, og nå da sette meg i en posisjon hvor jeg ville ha mistet kvinnen i mitt liv, bærende på en baby. Vår baby.

DUKKER OPP: I traileren til prins Harrys nye dokumentarserie om mental helse, «That me you can´t see», dukker Meghan og Archie opp. Video: Apple+ Vis mer

- Vil ikke bli alene

Prins Harry forteller også at han følte seg fanget og kontrollert, og fryktet både pressen og institusjonen. Videre mener prinsen det ikke fantes noen måte å rømme på eller få hjelp til Meghans psykiske problemer.

- Så fikk jeg en sønn, som jeg helt og holdent vil være fokusert på, istedenfor at hver gang jeg ser i øynene hans, så lurer jeg på om kona mi vil ende opp som moren min, og at jeg må ta meg av ham alene, forteller Harry.

Ifølge 36-åringen var dette hans største grunn til å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter.

Meghan og Harry venter nå sitt andre barn, en liten jente. Fra tidligere har de to år gamle Archie sammen.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

LES OGSÅ: Åpen om sorgen: - Frykt og skam

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer