Kongeparets herskapelige slott

Silvia og Carl Gustaf bor alene - og har 220 rom fylt med kunst og historie på ærverdige Drottningholms slott.

ÆRVERDIG: Kong Karl XIs galleri i annen etasje brukes ofte til store middager på slottet. Rommet preges av 15 store vegg- og takmalerier fra 1600-tallet.
 / ALL OVER PRESS Foto: All Over Press
ÆRVERDIG: Kong Karl XIs galleri i annen etasje brukes ofte til store middager på slottet. Rommet preges av 15 store vegg- og takmalerier fra 1600-tallet. / ALL OVER PRESS Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I tur og orden har alle kongebarna flyttet ut fra Drottningholms slott. Tilbake i den ærverdige boligen på Lovön i Mälaren 10 kilometer fra Stockholm, bor kong Carl Gustaf og dronning Silvia.

Alene med bare hunden Sila som selskap.

Med 220 rom å boltre seg på. Herfra drar kongeparet til jobben på Stockholms slott, og hit trekker de seg tilbake for å nye privatlivets fred.

- Vi pleier å si at Slottet har circa 220 rom, men det kommer an på hvordan du regner på det. 22 av rommene er åpne for publikum, har slottsforvalter ved Drottningholms slott, Timmy Cox, fortalt Svensk Damtidning.Oprindelig var barokkslottet rødt, men på midten av 1700-tallet fikk Drottningholms sin nåværende lysegule farge.

Herskapelig. Drottningholms slott ble oppført av enke-dronning Hedvig Eleonora mot slutten av 1600-tallet av slottsarkitekt Nicodemus Tessin den eldre.

Innredningen ble gjennomført i perioden 1665 til 1703 i barokk stil. Detaljene er så godt bevart, og så utsøkte at hele slottet i dag er oppført på UNESCOs verdensarvliste.«Anlegget Drottningholm – slottet, teateret, Kina slott og parken – er det beste eksemplet i Sverige på en kongelig 1700-tallsresidens, representativt for all europeisk arkitektur fra denne tiden. Drottningholms slott er påvirket av den franske kongens Versailles og mange andre slott i Europa fra denne tiden», skrev komiteen i sin begrunnelse.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Se og Hør Pluss

Les avslørende saker og se eksklusive bilder fra kjendisverden

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.