- Kongeparet var hedersgjester i bryllupet hans

Den skredtatte nederlandske prinsen har et nært bånd til Norge.

<strong>KONGELIGE HEDERSGJESTER:</strong> Prins Johan Friso giftet seg i 2004 med sin Mabel. Blant hedersgjestene var det norske kongeparet. Foto: Reuters
KONGELIGE HEDERSGJESTER: Prins Johan Friso giftet seg i 2004 med sin Mabel. Blant hedersgjestene var det norske kongeparet. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Den nederlandske prinsen Johan Friso (43) måtte sendes til sykehus etter å ha blitt begravet i et snøskred i nærheten av Lech i Østerrike fredag.

Prins Johan er kong Haralds gudsønn. Ifølge BBC er prinsens tilstand fortsatt kritisk.

Hoffekspert Kjell Arne Totland - som har møtt prinsen flere ganger - sier det er tradisjon for den nederlandske kongefamilien å dra på skiferie i Alpene.

- Hele den nederlandske kongefamilien pleier å ha vinterferie i Østerrike på denne tiden av året .
Jeg har møtt prins Johan Frisoen rekke ganger - både her hjemme og i Nederland.

- Han og hans to brødre var blant annet med på de to store kongelige cruisene langs norskekysten på 90-tallet. Han var sist i Norge til kong Haralds 70-årsdag.

Ifølge Totland er det et svært nært vennskap mellom den nederlandske og norske kongefamilien.

- Prins Johan Friso er kong Haralds gudsønn - og kongeparet var derfor hedersgjester da han giftet seg med sin Mabel. Jeg var også selv i Delft den gang. Johan Friso er også en nær venn av våre kongebarn - særlig av Martha, som jo bodde i Nederland i et par år og snakker nederlandsk.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Hundreårsjubilant vil ha Sonja

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer