Kong Carl Gustav og dronning Silvia:

Kongeparet smittet

Den svenske kongen og dronningen er smittet av covid-19.

SMITTET: Det svenske kongeparet, kong Carl Gustav og dronning Silvia, har testet positivt på covid-19. Foto: Shutterstock Editorial / NTB
SMITTET: Det svenske kongeparet, kong Carl Gustav og dronning Silvia, har testet positivt på covid-19. Foto: Shutterstock Editorial / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske Aftonbladet melder at kong Carl Gustav (75) og dronning Silvia (78) har testet positivt for covid-19.

Det skal de ha gjort i går kveld, mandag.

De er begge fullvaksinert med tre doser. Kongehuset opplyser at de har milde symptomer og har det bra etter omstendighetene. Kongeparet har isolert seg hjemme, og ifølge Hoffet er det satt i gang smittesporing.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller at kongefamilien har vært uheldige under pandemien.

- Kong Carl Gustav og dronning Silvia er begge smittet av covid-19, og i deres alder er det ikke bra. Heldigvis er de vaksinert med tre doser, og har det etter omstendighetene bra.

Malin Nesvoll, best kjent som «Makeupmalin» fikk corona i 2020, og én ting sliten hun fortsatt med. Video: Celina Morken, reporter: Thea Hope Vis mer

- I Sverige har kongefamilien virkelig vært uheldig når det kommer til corona. Både prinseparet og prinsesseparet har vært smittet tidligere under pandemien.

Vagle legger også til at hun nå håper prinsesse Madeleine (39) og familien ikke også er smittet, ettersom det ville gitt trøbbel for den planlagte hjemreisen til USA som nærkontakter.

LES OGSÅ: Corona-vitsen tar nettet med storm

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer