Kongeparet på skolebenken

Kongen elsker å seile. Nå kan han også si det med tegnspråk.

Publisert
Sist oppdatert
ANDEBU (SEOGHØR.NO): «Dagen i dag, det er vår beste dag», sang og spilte Norges eneste døveorkester sammen med koret JoySing, da kongeparet innledet sin andre dag av fylkesturen i Vestfold hos Signo i Andebu kommune. 

Og skal vi tolke kongeparets reaksjoner undeveis i programmet, ble også dette om ikke den beste, så en av deres beste dager.

Signo er et kompetanse - og skolesenter for hørselhemmede og døvblinde med ulike funksjonshemninger, og det var brukerne på senteret som underholdte de kongelige gjestene.

Kongeparet bivånet det hele på to kongestoler, hugget ut for anledningen av furu fra Signos egen skog. Godt plassert i stolene fikk de ta del i et variert program, hvor de blant annet ble fortalt eventyret «Rødhette» på et forrykende tegnspråk av Balas Kantor.

Harald og Sonja fikk også selv prøve seg på tegnspråk. Sammen med lærerne Glenn Inge Grongstad og Vetle Paus Knutsen, lærte Kongen seg å si «Jeg elsker å seile», mens Dronningen lærte hvordan hun skulle uttrykke at hun er glad i blomster på tegnspråk. Begge deler til stor forlystelse for både kongeparet og det oppmøtte publikum.

De kongelige gjestene ble også opplært i hvordan man applauderer på tegnspråk med å riste på hendene, noe de fikk gjøre til gangs gjennom hele det underholdende og sjarmerende programmet. De var åpenbart imponert over hva brukerne av senteret hadde å vise frem.

Kongen presiserte også dette, da han senere på dagen holdt tale i Andebu:

- Vi er imponert over det arbeid som gjøres for å gi døve og døvblinde et bo-, arbids-, og skoletilbud her i Andebu. Vi er imponert over hvordan dere tar utgangspunkt i menneskeverdet, det unike og ukrenkelige individet - og at dere ikke gir dere før dere har funnet den enkeltes potensiale. Når alt dere gjør i Signo i tillegg er preget av humor, livsglede og lekenhet, ja da blir vi andre også i godt humør.

Senere onsdag besøkte kongeparet Tønsberg, hvor de var med på sjøsettingen av en kopi av Osebergskipet.
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Kongen spøkte om egen hukommelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer