Kong Carl Gustaf og dronning Silvia:

Kongeparet i sorg

Det svenske kongeparet mistet nær venn.

SØRGER: Kong Carl Gustaf og dronning Silvia sørger etter tapet av sin nære venn, hertuginne Christina d'Otrante. Foto: Matt Dunham / AP Photo / NTB
SØRGER: Kong Carl Gustaf og dronning Silvia sørger etter tapet av sin nære venn, hertuginne Christina d'Otrante. Foto: Matt Dunham / AP Photo / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det svenske kongeparet kong Carl Gustaf (76) og dronning Silvia (78) er for tiden i sorg etter tapet av deres nære venninne hertuginne Christina d'Otrante. Det melder svenske Expressen.

- Hertuginnen var en god venn av kongeparet. Både kongen og dronningen kjente henne veldig godt. Hun har vært på slottet mange ganger, fortalte hoffekspert Roger Lundgren til avisen.

Hertuginnen var gift med hertug Gustaf d'Otrante. Ektemannens hertugtittel var fransk og familien hadde blitt tildelt tittelen av Napoleon. Hertugfamilien er også den eneste i Sverige med hertugtitler, utenom kongefamilien.

SA FEIL: Kong Carl Gustaf holdt ikke tunga rett i munnen da han holdt tale på nasjonaldagen. Vis mer

- Alle andre er i tronfølgen. Kongen har gitt de titlene til barnebarna for eksempel, fortalte hoffekspert Roger Lundgren til avisen, og la videre til:

- Og så er det d'Otrante-familien, men den er altså fransk.

LES OGSÅ: Ga hemmelige råd om kongefamilien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer