Kong Carl Gustaf og dronning Silvia:

Kongeparet i sorg

Mistet en nær venn.

TRIST NYHET: Kong Carl Gustaf og dronning Silvia mottok denne uken beskjeden om at deres nære venn hadde gått bort. Foto: Shutterstock Editorial / NTB
TRIST NYHET: Kong Carl Gustaf og dronning Silvia mottok denne uken beskjeden om at deres nære venn hadde gått bort. Foto: Shutterstock Editorial / NTB Vis mer
Publisert

Denne uken mistet svenskekongen Carl Gustaf (75) et av menneskene som har vært ved hans side siden han var bare syv år gammel.

Tirsdag morgen døde forretningsmannen Timothy «Tim» Génetay brått, 75 år gammel. Det melder blant andre Svensk Damtidning og Expressen.

Familien Génetay har kjent den svenske kongefamilien siden 1960-tallet. Tim Génetay studerte samtidig med kong Carl Gustaf ved Uppsala universitet, og de har tilbrakt mange ferier sammen opp gjennom årene.

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

- Ubeskrivelig tomhet

I anledning dødsfallet har det svenske hoffet kommet med en uttalelse på vegne av den svenske kongefamilien.

- Tim Génetay var en veldig god og nær venn av kongen og dronningen, sier hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren til Svensk Damtidning.

Ifølge det svenske bladet var Génetay en person svenskekongen alltid kunne ringe og de skal ha hatt mange fine minner sammen.

Génetays sønn og barndomsvenn av kronprinsesse Victoria (44), Joakim, har også delt noen gode ord på Instagram om sin avdøde far.

DØD: Disse kjendisene måtte vi ta farvel med i 2020. Vis mer

«Jeg føler en ubeskrivelig tomhet nå, og vet at mitt og hele familiens savn etter Tim vil være uutholdelig. Jeg vet også at hans store vennekrets vil savne ham», skriver han innledningsvis, ifølge Expressen.

«Vi er en familie bestående av sterke mennesker, men nå er vi små og hjertene våre skjøre. Jeg tenker mye på min kjære stemor Kerstin og søsknene mine Jonathan, Josephine og Jonas», fortsetter han.

Stor støtte

Tim Génetays datter Josephine Zapata Génetay er også en god venn av kronprinsesse Victoria og en nær venn av prinsesse Madeleine (39).

Dronning Silvia var dessuten en stor støtte for henne da moren Agneta døde av kreft. Agneta Génetay var en av dronningens beste venninner.

- Dronning Silvia så hva jeg trengte og hun var der under oppveksten min. Hun har hatt en stor innflytelse på meg, skrev Josephine i boken «Drottning Silvia - en jubileumsbok», ifølge den svenske avisen.

NY SERIE: Prinsesse Sofia forteller åpenhjertig at hun har slitt med å finne ro i prinsesserollen i en ny dokumentar på svensk tv. Vis mer

Tim Génetay etterlater seg kona Kerstin Magnusson Génetay og de fire barna Joakim, Jonathan, Josephine og Jonas.

Dødsfallet til Génetay kommer to år etter at det svenske kongeparet opplevde å miste en annen nær venn - Anki Wallenberg.

KONGEVENN: Anki Wallenberg (t.h) var en nær venn av kongeparet og deres barn. Her er hun i prinsesse Madeleines bryllup i 2013, sammen med vennene Carola og Fredrik Gottlieb. Foto: NTB
KONGEVENN: Anki Wallenberg (t.h) var en nær venn av kongeparet og deres barn. Her er hun i prinsesse Madeleines bryllup i 2013, sammen med vennene Carola og Fredrik Gottlieb. Foto: NTB Vis mer

Wallenberg døde i en båtulykke i Sveits, 68 år gammel. Det fortalte hennes bror, Stefan Magnusson, til Expressen.

Anki Wallenberg hadde vært venn av den svenske kongefamilien siden 1970-tallet, og var blant annet en viktig kontakt for prinsesse Madeleine (37) da hun flyttet til London på starten av 2000-tallet. Det var nemlig her, i en villa i Chelsea, at kongevennen bosatte seg på 1980-tallet.

FARVEL: Jan Thomas lar oss bli med i begravelsen til faren i «Jan Thomas' Verden». Reporter: Jonas Hammer. Video: Julie Easter / Dplay / Rød Løper Vis mer

Det nære vennskapet med det svenske kongeparet og deres barn sørget for at Wallenberg ofte var å se på kongelige arrangementer, samt at hun også var på private besøk.

LES OGSÅ: Mistet tre familiemedlemmer på fire år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer