Kongeparet:

Kongeparet i karantene

Kong Harald og dronning Sonja er i karantene som følge av coronamsitte ved hoffet.

I KARANTENE: Kong Harald og dronning Sonja er satt i karantene grunnet coronasmitte på slottet. Foto: NTBFoto: NTB
I KARANTENE: Kong Harald og dronning Sonja er satt i karantene grunnet coronasmitte på slottet. Foto: NTBFoto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kongeparet er satt i karantene. Det melder slottet i en pressemelding. Årsaken er at en ansatt ved hoffet har fått påvist coronaviruset.

Dronning Sonja har hatt nærkontakt med vedkommende.

«Det er i dag påvist covid-19 hos en ansatt ved Det kongelige hoff. Hans Majestet Kongen er i selvpålagt hjemmekarantene. Hennes Majestet Dronningen er i karantene som følge av nærkontakt med vedkommende», heter det i pressemeldingen.

Det kommer videre fram at kongeparet er symptomfrie. 14 medarbeidere ved Det kongelige hoff er også i karantene.

«Hoffet har rutiner som er i tråd med regler og anbefalinger fra myndighetene knyttet til smittevern, blant annet praktisering av avstandsbestemmelser, bruk av munnbind, intensivert renhold og håndhygiene, samt bruk av hjemmekontor», står det videre i pressemeldingen.

ISOLERT: Dronning Sonja forteller under åpningen av en kunstutstilling med Magne Furuholmen at det har vært trist å ikke kunne møte folk under coronapandemien. Video / Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Som følge av karantenen vil kongen lede statsråd førstkommende fredag via telefon fra Bygdøy Kongsgård. Kronprinsen skal holde audiens med Estlands president.

Kongeparets program framover vil også bli oppdatert som følge av karantenen, opplyser slottet.

Se og Hør har vært i kontakt med kommunikasjonssjef ved slottet, Guri Varpe, som ikke har noe å tilføye utover det som kommer fram i pressemeldingen.

Se og Hør har heller ikke fått svar på om kongeparet har blitt testet for covid-19.

- Restriktiv

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle sier at kongeparet nok er nøye med å følge smittevernreglene siden de begge er i risikogruppen for coronaviruset.

- Kongeparet følger smittevernreglene slik som anbefalt, og slik jeg tolker meldingen er kongen enda mer restriktiv enn som så. Det er ikke så rart. Han er jo relativt nyoperert, og er nok svært forsiktig. Begge to er jo dessuten i risikogruppen på grunn av alder, og vi må bare håpe de ikke er smittet og holder seg friske, forteller Vagle.

17. MAI: Dronning Sonja har et spesifikt krav til kjendisdattera som er kokkelærling på Kongsgaarden. Vis mer

Kong Harald gikk tidligere i høst gjennom en hjerteklaffoperasjon, og var derfor sykmeldt en lengre periode. I november ble han imidlertid friskmeldt, og returnerte dermed til sine kongelige plikter.

LES OGSÅ: Kronprinsesse Victoria i sorg etter dødsfall

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer