Kongeparet i begravelsen

Kongeparet viser sin sønns svigerfar den siste ære - og kommer i begravelsen mandag.

I BEGRAVELSEN: Kong Harald og dronning Sonja Foto: UK PRESS
I BEGRAVELSEN: Kong Harald og dronning Sonja Foto: UK PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Slottet meddelte fredag  ettermiddag  at  kong Harald og  dronning Sonja vil være til stede i Sven O. Høibys begravelse i Kristiansand mandag - sammen med kronprinsparet og deres barn.

Kronprinsesse Mette-Marits far vil bli bisatt ved en privat seremoni i Oddernes kirke kl 12.30 mandag.

Familien Høiby har valgt gatepresten Øyvind Stabrun til å forestå bisettelsen. Han jobber til daglig for Kirkens bymisjon i Kristiansand og er en god venn av familien.

Når kongeparet har valgt å komme i begravelsen, oppfører de seg som svigerforeldre flest. De hadde kanskje ikke selv noe nært forhold til Sven O. Høiby, men han var far til deres svigerdatter og morfar til deres barnebarn.

Som foreldre til avdødes svigersønn deltar Harald og Sonja ved bisettelsen som privatpersoner. Samtidig viser de sin støtte til svigerdatteren Mette-Marit i en vond og vanskelig tid.

Kronprinsessens far døde i sitt hjem onsdag, etter lang tids sykeleie.

I fjor sommer fikk Høiby diagnosen kreft, og de siste månedene har vært tunge. Sykdommen tæret hardt på den allerede spinkle kroppen, og han ble avmagret. Allerede sist høst ble det klart at han ville være pleietrengende resten av livet.

Mot slutten hadde Sven O ikke så mye å smile av. Et lyspunkt var da han på 70-årsdagen fikk en hilsen fra Kongeparet:

- Det var en hyggelig oppmerksomhet fra Kongen og Dronningen. Det satte jeg naturlig nok stor pris på, de er jo en del av min utvidede slekt, sa han til Se og Hør.

- Vi sender også julekort til hverandre, humret en glad Sven O, som ble svært glad for å ha fått tilsendt blomster fra Slottet på bursdagen sin den 14. november.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer