<strong>KONGEPARET I MINUS, KRONPRINSPARET I PLUSS:</strong> Mens kongeparet og dets stab brukte nesten 300 000 mer enn budsjettert i 2010, gikk kronprinsparet over 800 000 kroner i pluss, ifølge Slottets årsberetning. Foto: Stella Pictures
KONGEPARET I MINUS, KRONPRINSPARET I PLUSS: Mens kongeparet og dets stab brukte nesten 300 000 mer enn budsjettert i 2010, gikk kronprinsparet over 800 000 kroner i pluss, ifølge Slottets årsberetning. Foto: Stella Pictures Vis mer

Kongeparet gikk i minus

Fjoråret ble dyrere enn forventet for Kong Harald og dronning Sonja.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Bladet Kapital utropte i mars det norske kongehuset til det dyreste i Norden, etter at det i fjor fikk innvilget et budsjett på 188 millioner, mens de svenske og danske kongelige måtte klare seg med henholdsvis 112 og 102 millioner.

Nå viser imidlertid ferske tall fra Slottet at kong Harald og dronning Sonja gikk 285 097 kr i underskudd i 2010. Ifølge årsberetningen som er lagt ut på  Slottets hjemmesider, skal imidlertid underskuddet dekkes av oppsparte midler, og det er derfor ikke nødvendig å be om noen ekstrabevilgninger.

Kronprinsfamilien gikk i pluss
Langt lysere gikk det for kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og deres stab. De skal ha gått 839 915 kroner i pluss. Ifølge årsberetningen er 600 000 av disse satt av til fremtidige bilkjøp.

En stor del av de bevilgete midlene går til vedlikehold og utvikling av kongefamiliens mange historiske eiendommer.

Årsrapporten nevner at det i 2010 spesielt er deler av Slottet, Bygdøy kongsgård og Oscarshall, det har blitt satset på.

Kronprinsparet får i sin apanasje på tilsammen 7 515 000 kroner innlagt midler som skal gå til drift og vedlikehold av hovedhuset på Skaugum.

Kritiserer pengebruken
Professor i statsvitenskap, Trond Norby, har tidligere sagt til bladet Kapital at han mener kongefamilien lever for dyrt.

- Det ser ut som de seiler i medvind, og at de åler seg frem nærmest skruppelløst for å få dekket diverste ugifter, sa han til bladet i mars.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Det norske kongehuset er desidert dyrest

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer