Kong Harald og dronning Sonja:

Kongeparet ferdig vaksinert

Kong Harald og dronning Sonja har fått sin andre vaksinedose.

VAKSINERT: Torsdag kom nyheten om at kongeparet har fått sin andre vaksinedose. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff / NTB
VAKSINERT: Torsdag kom nyheten om at kongeparet har fått sin andre vaksinedose. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag opplyser Slottet til NTB at kong Harald (83) og dronning Sonja (83) har fått sin andre vaksinedose og er dermed ferdigvaksinert mot coronaviruset.

Det opplyser assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen. Den første dosen fikk kongen og dronningen 13. januar.

- Jeg kan opplyse om at deres majesteter kongen og hennes majestet dronningen har i dag blitt vaksinert mot coronaviruset. Kongeparet vil få neste vaksine om tre uker, sa Gj. Gjeruldsen til Se og Hør da.

ISOLERT: Dronning Sonja forteller under åpningen av en kunstutstilling med Magne Furuholmen at det har vært trist å ikke kunne møte folk under coronapandemien. Video / Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Vaksinekø

På en pressekonferanse tidligere i januar fikk helseminister Bent Høie spørsmål om hvorfor kongeparet var vaksinert, til tross for at det ikke var deres tur i prioriteringsrekkefølgen på dette tidspunktet.

- Regjeringen har tilbudt kongefamilien vaksinering med bakgrunn i deres rolle. Vi er glade for at de takket ja til det tilbudet, at vårt kongepar i dag har fått første vaksinasjonsdosen. Det tror jeg den norske befolkningen har stor forståelse for, og det var også noe regjeringen har tilbudt kongehuset, svarte Høie.

På spørsmål om hva som skal til for at enkeltpersoner får unntak fra den vanlige vaksinerekkefølgen i Norge, svarte Høie følgende:

- Det er at de er i kongehuset, og det er det ikke så mange som er, men jeg tror det norske folk har forståelse for det. Vi har personer i kongefamilien som er i en høyrisikogruppe med tanke på blant annet alder, så det er viktig.

KONTRAST: Kronprins Haakon hadd hatt et virtuelt møte med flyktninger fra Afghanistan, Irak, Jemen og Libanon. - Det er en enorm kontrast til hvordan vi lever her, sa han. Reporter: Martine Johansen Video: Det Kongelige Hoff Vis mer

Sykmeldt

Kongeparets andre vaksinedose kommer bare kort tid etter at kong Harald forrige uke ble sykmeldt på grunn av smerter i benet. Lørdag ble han operert for en skadet sene over høyre kne.

Senere samme dag opplyste Kongehuset at kongens operasjon var vellykket og at han var i fin form.

I forbindelse med operasjonen ble kongen sykmeldt i 14 dager. I denne perioden er det kronprins Haakon (47) som vil fungere som regent og gjennomføre kongens konstitusjonelle oppgaver.

LES OGSÅ: - Tror ikke de har tilgitt oss helt ennå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer