Kongeparene sover ikke sammen

Kongeparene får skjønnhetssøvnen på hvert sitt rom.

SPLITTET: De royale ektefellene sover på hvert sitt soverom.
SPLITTET: De royale ektefellene sover på hvert sitt soverom. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Da det i 1999 brøt ut brann på dronning Sonja (74) sitt soverom på Skaugum, ble det kjent at kongen og dronningen ikke deler soverom.

Det skal være praktiske årsaker som er grunnen til at ekteparet har hvert sitt rom.

- Omfattende reisevirksomhet og representasjonsoppgaver til ulike tider av døgnet gjør det mest hensiktsmessig å bo hver for seg, slik at man ikke tar nattesøvnen fra hverandre, forteller kilder til Se og Hør.

Det er ikke bare det norske kongeparet som sover adskilt. Den engelske dronning Elizabeth (85) og hennes ektemann prins Philip (90), samt danske dronning Margrethe (71) og prins Henrik (77) sover på hvert sitt soverom.

Den danske prinsegemalen sover med hundene Evita (13) og Vega (7) fremfor kona.

- De sover på mitt soverom i kurven sin. De har et indre ur, som vekker dem fem minutter før jeg skal stå opp. Deretter får de lov til å komme opp i sengen, har prinsen tildligere avslørt til det danske bladet «Ud & Se».

For det engelske royale ekteparet, som har vært gift siden 1947, har separate soverom alltid vært tingen. I den engelske overklassen er det nemlig tradisjon at ektefeller har hvert sitt soverom.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Dagdrømmer om drømmebryllupet 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer